11 medalles dels catalans al Campionat d’Espanya de Llargues distàncies

Els corredors catalans Martina Barres (U16), Cesc Collel (U16),  Gral Sellés (U18), Lydia Iglesias (U20) i Sergi Brau (U20) proclamats Campions d’Espanya 2016 a Benasque.

El passat diumenge 28 de febrer es va celebrar a l’estació d’esquí nòrdic Llanos del Hospital de Benasque el Campionat d’Espanya de Llargues Distàncies d’esquí de fons XVIII Marxa Plan d’Estan. Aquest Campionat, puntuable també per a la 11a Copa Catalana de la disciplina, es va disputar a les distàncies de 10, 15, 30 quilòmetres i sota la tècnica clàssica. En aquesta competició participaven els millors fondistes del país amb prop de 40 atletes catalans. Hi van prendre part els esportistes de tecnificació de la FCEH i corredors estrangers i d’elit.

En la categoria U16 femenina la Campiona d’Espanya va ser Martina Barres del PEC (1:05:22), seguida de les corredores aragoneses Jessica Mur (1:06:20) i Beatriz Labanda (1:09.52). En U18 i U20, la medalla d’or la va guanyar la corredora Lydia Iglesias del ANEC (1:01:07), seguida de la tecnificada Rita Auladell del PEC (1:08:06) que es va dur la plata, i de la corredora de Navarra Henar Etxeberria (1:08:38) que va fer bronze. En U20 homes el triomf va ser per Sergi Brau del CENA, seguit del segon classificat estatal el també català Jordi Majoral. En U16 homes el català i tecnificat Cesc Collel del CEFUC (0:57:05) va guanyar el títol de Campió estatal, seguit del seu company de club Gerard Palomo (0:57:07) i de l’aragonès Javier Capdevila (0:58:20). El tecnificat Gral Sellés del BELLVER (0:55:34) va liderar el podi U18 masculí, seguit de Marc Vidal del ANEC (0:55:35) i de Roger Espinet del CAEI (0:55:53).

Pel que fa a les categories més altes com ara la Sènior, la Campiona d’Espanya va ser la basca Maialen Lopez (1:51:55), segona classificada l’aragonesa Berta Vigo (1:58:41) i tercera la navarra Cynthia Martínez (2:04:17). Finalment, quan al podi masculí Sènior, es va proclamar Campió d’Espanya el corredor aragonès Diego Ruiz (1:33:19), seguit del català Sadurní Betriu (1:33.20) del CEFUC i de l’aragonès Jesús Labanda (1:33.53).

Aquesta temporada la FCEH tecnifica en aquesta disciplina a 13 atletes: Rita Auladell, Marta Cester, Lydia Iglesias, Maria Iglesias, Paula Martínez, Maria Sellés, Julen Armendariz, Ces Collel, Bernat Galcerán, Mario Parodi, Jaume Pueyo, Pol Riu i Gral Sellés.