13 catalans competeixen al Trofeu Internacional Skiri XCountry

foto

Aquest cap de setmana 21 i 22 de gener s’ha celebrat a Castello di Fiemme (Itàlia), la 34a edició del Trofeu Internacional Skiri XCountry 2017 d’esquí de fons, conegut antigament com el Trofeu Topolino.

 

Sobre el Lago di Tesero, a la regió de Trentino, es va disputar la prova on la representació catalana es va fer notar. 13 van ser els esportistes que van participar a la mítica cita de l’esquí de fons. Competir a escala internacional permet als atletes reconèixer el nivell en què es troben, posar-se a prova, millorar i sobretot, i el més important, aprendre. Per tant, competir en el Trofeu Internacional Skiri XCountry va ser una gran oportunitat per seguir creixent esportivament parlant.

Els atletes catalans van ser seleccionats tenint en compte els seus resultats en el passat Campionat d’Espanya, celebrat a Tuixent la Vansa o bé en el Trofeu Patufet disputat a l’estació d’esquí d’Aransa el 7 de gener.

Els 5 fondistes catalans classificats per participar en aquesta competició per la Real Federación de Deportes de Invierno (RFEDI) van fer un Top 25 en les seves categories. La Maria Iglesias de l’ANEC va ser la corredora més destacada, quedant-se a les portes del podi per molt poc i acabant en 5a posició. La Maria Sellés del BELLVER va acabar 9a i la Martina Barrés del PEC 22a. Pel que a categoria masculina es refereix, en Jaume Pueyo del CEFUC va ser el primer català en arribar sent 19è de la classificació general, mentre que en Miquel Auladell del PEC va finalitzar en 25è lloc.

Els vuit corredors restants van disputar la prova sota l’estela de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern. Les noies més joves catalanes (U14) que van arribar abans van ser la Claustre Montaner del CENA que va ser 34a, la Queralt Gamisans del PEC que va quedar 45a i la Jana Sellés del BELLVER va finalitzar 55a. En categoria masculina en Bernat Sellès del BELLVER va entrar a meta el 64è, mentre que l’Aniol Borrell del PEC ho va fer en 78a posició. La Marta Moreno del CAEI va ser la 26a de la categoria U16, mentre que en Pol Riu del CENA va ser el 65è i just després en 66a posició va arribar en Martín Morales del BELLVER.