1.300 participants en la 35a Marxa Beret

Aquest diumenge s’ha celebrat al Pla de Beret la 35ª Marxa Beret, cita clàssica dels esports d’hivern del nostre país, que enguany ha comptat amb 1300 inscripcions.

Corredors d’elit de l’equip nacional espanyol i estrangers: alemanys, finlandesos, noruecs, russos, italians, francesos, no es van voler perdre la cita, atrets per ser una marxa popular inclosa al calendari FIS (Federació Internacional d’Esquí) de llargues distàncies i al calendari Euroloppet (Circuit Europeu) de marxes populars.

Quant als resultats, en categoria masculina en la distància de 42 Km., el guanyador ha estat, Ioseba Rojo, de l’equip ALPINO UZTURRE ELKARTEA, amb un temps de: 02:06:18, guanyador també de la passada edició. Sadurní Betriu, del CATALUNYA TEAM,ha finalitzat en segona posició i Carlos Lannes, C. MONTAÑA GUARDIA CIVIL, tercer.L’aranès, Ruben Caseny, del CAEI, ha finalitzat cinquè.

En categoria femenina en 42 Km., la guanyadora ha estat, Anne Jahren, de l’equip d’Oslo KOLL amb un temps de 02:33:30, seguida de Magda Genuin, del S.C. VALDOBBIADENE, segona i de Berta Vigo, que ha finalitzat tercera. En la resta de categories, el guanyador de 21 km, en categoria masculina, ha estat Jesusu LBanda, del CLUB PIRINEISTA MAYENCOS, Manuel Oliveros, del EQUIPO DE BIATHLON Y FONDO GUARDIA CIVIL, ha finalitzat segon,  i l’aranès Oriol Llarden, del ANEC, tercer.                                                                        

La guanyadora de 21 km. ha estat Elisa Hernández, del RIVAS ESQUÍ DE FONDO, seguida d’Uxue Loizu, del UHARTE ESKI, i de Maitane Baque, del CLUB PIRINEOS DEL RONCAL/ERRONKARIKO PIRINIOAK ELK, que ha finalitzat en tercera posició. En la distància de 10 km., el guanyador ha estat Andrés Sánchez. Els  aranesos Pol Vidal de l’ANEC i Roger Espinet del CAEI, han finalitzat segon i quart respectivament. En categoria femenina de 10 Km, la guanyadora ha estat la jove aranesa Lydia Iglesias, de l’ANEC, també guanyadora de la passada edició de la MARXA BERET. En segona posició ha finalitzat Cristina Ara, del  CLUB PIRINEISTA MAYENCOS, i tercera, Carola Vila, del CEFUC.

Luís Carlos Medina, vicesindic d’Aran i director de la Marxa Beret s’ha mostrat força content davant de l’alta participació d’enguany, amb quasi 1300 participants. Medina ha assenyalat que “la Marxa Beret ja s’ha consolidat com un esdeveniment de màxima importància per esportistes d’elit, tant nacionals com europeus, i per famílies que volen venir a gaudir. Això ens dóna forces de cara als Campionats d’Europa del 2016 que hem d’organitzar.”

La Marxa Beret l’organitza el Conselh Generau d’Aran, Baqueira Beret i l’Ajuntament de Naut Aran, amb el suport de: Pompièrs d’Aran, TESVA, SABS, Mossos d’Esquadra, Volentaris d’Aran, Diputació de Lleida, Ajuntament de Vielha e Mijaran, FCEH, RFEDI, FIS,.. Compta amb la col·laboració de Salomon, Coca-cola, Madform, AUDI, Obra Social Fundació la Caixa, Powerade, Xchanging, Aneto,  Refugi amics de Montgarri, InterSport, Montgarri Outdoor, Pretensats Ribera, Urtau, Comerco, Frit&Ravich, …

Més informació i classificacions a: www.marxaberet.com.

Font: Prensa i Comunicación Conselh Generau d’Aran