14 ors, 21 plates i 5 bronzes als Campionats d’Espanya

Laura Orgué, doble campiona d’Espanya en estil clàssic i lliure en categoria absoluta. Campió absolut Vicenç Vilarrubla.

L’esquiadora catalana de fons Laura Orgué va ser una de les grans dominadores dels Campionats d’Espanya d’esquí de fons Absoluts i Infantils disputats a Baqueira Beret. Orgué es va imposar en estil clàssic i lliure aquest passat diumenge, mentre que dijous va guanyar la prova de l’equip femení, juntament amb Berta Morral.

Les proves van començar dijous passat, amb la competició per equips, on les catalanes Orgué i Berta Morral, del CEFUC van aconseguir la medalla d’or, davant les aragoneses, medalla de plata, i les andaluses, bronze. Després de les proves per equips, es van disputar les proves individuals.

En primer lloc es va disputar la modalitat d’estil clàssic, on la Laura Orgué es va proclamar campiona, juntament amb Vicenç Vilarrubla, en la categoria masculina absoluta. La segona classificada de les dones va ser, Maialen Lopez que va fer un crono de 36’21”2. La catalana Berta Morral va aconseguir una tercera posició amb un temps de 37:35.5. Orgué va fer un crono de 34’34”20, superant a Maialen López, de l’equip basc i Morral, companya d’Orgué en la prova per equips. Quant els homes, el segon classificat va ser en Javier Gutierrez (44’00”7) i el tercer l’andalus Francois Soulie.

Estil Clàssic Infantil I

En categoria Infantil I, el guanyador en èstil clàssic va ser l’aragonès Victor Sena Puyuelo del Club HBEN amb un temps de 11’26”30, seguit en segon lloc del català Arnau Olm Sauque del BELLV amb un temps de 11:32.90. Quant a les noies, la més ràpida va ser l’Edurne Garayoa del UHRTE amb un temps de 12:03.60. Molt a prop va arribar la catalana Silke Stock Lopez del CENA (12:09.70) i en tercera posición la Berta Forcada del P.E.C (12’22”90) .

Estil Clàssic Infantil II

Pel que fa a Infantils II noies, la més ràpida va ser l’aragonesa Alba Puigdefagregas Sieso del CEC seguida de dos catalanas: Paula Martinez del CENA en segona posició i Mónica Doria Vilarrubla del CEFUC en tercer lloc. Quant els nois, el guanayador va ser en Gral Selles del BELLV amb un crono de 19’58”60.

Estil Clàssic Cadet

En categoria cadet dones, la guanyadora de l’estil clàssic va ser Jara Minchot (21’29”20) de la federació aragonesa, seguida en segon lloc per la catalana Ainhoa Armendariz del CEFUC (21’58”10) i en tercer lloc per la Lydia Iglesias del ANEC amb un crono de 22:09. Pel que fa als nois, el millor en aquesta categoria va ser Marti Vigo del Arco del HBEN amb un crono de 17’53”70. Andres Sanchez del MAYEN, també aragonès va fer segon. La tercera posició va ser per l’Oriol Llarden del ANEC que va fer un temps de 18’29”40.

Estil Clàssic Junior

Destaquem la segona posició aconseguida per la Marta Cester del ANEC amb un crono de 19’11”30 i la segona també del Bernat Galcerán del P.E.C amb un temps de 32’18”40.

Estil Lliure Absolut

En segon lloc van celebrar-se les proves d’estil lliure, on en la categoria absoluta masculina va tornar a imposar-se en Vicenç Vilarrubla, igual que en la femenina, en la qual la catalana Laura Orgué va repetir medalla d’or, aconseguint el doblet. Al podi també hi van pujar Maialen López i Laia Aubert, també catalana.

Estil Lliure Infantil I

Destaquem el doblet del català Arnau Olm Sauque del BELLV que va a tornar a repetir la segona posició amb un temps de 11:33.20. Pel que fa a les noies, segona posició per a la Silke Stock del CENA (11’55”80) i tercera de la Berta Forcada del P.E.C. (12:26), que van repetir les mateixes posicions aconseguides en estil clàssic.

Estil Lliure Infantil II i Junior

Destaquem el segon lloc d’en Gral Selles Bancells del BELLV amb un crono de 18’01”6. El triomf en categoria Junior va ser per en Bernat Galceràn del PEC i en Junior II per l’Òscar Jorba del CEFUC.

Estil Lliure Cadete

El triomf va ser per a l’Ainhoa Armendariz del CEFUC amb un crono de 18’04”10 i seguida en segon lloc per la Lydia Iglesias del ANEC amn un temps de 19’48”40. l’Oriol Llarden del ANEC va fer el segon millor temps en aquesta categoria amb un crono de 21’30”20.

En total, els esportistes catalans han fet 14 ors, 21 plates i 5 bronzes als Campionats d’Espanya.

Per veure els resultats oficials a la web de la RFEDI cliqueu aquí.