19 medalles d’or, 11 d’argent i 7 bronzes al Campionat d’Espanya

Al llarg del cap de setmana l’estació de Candanchú ha acollit els Campionats d’Espanya d’esquí de fons de categories Absoluta, Cadets, Infantils I i II masculina i femenina, on els esportistes de la FCEH han aconseguit pujar 37 vegades al podi: 19 medalles d’or, 11 d’argent i 7 de bronze.

Clàssic

En la modalitat d’Estil Clàssic i en categoria Sènior la catalana Laura Orgué s’ha proclamat campiona d’Espanya. Ho va fer en la prova de 10 km i amb un temps de 33:12.5. Berta Morral, també de la Federació Catalana va ser segona aconseguint un temps de 34:55.9 mentre que la madrilenya Elisa Hernández va ocupar la tercera plaça (35:30.0). En categoria Veterans els guanyadors van ser els catalans Jaume Forcada i Piluca Gash. En Júnior I Bernat Galceran es va dur el segon lloc per darrere de l’aragonès Victor Sena que es va proclamar campió en aquesta categoria. En Cadet Masculí, Pol Vidal va fer una 3era posició i en Femení la primera posició i el títol de campiona va ser per a Lydia Iglesias. Finalment destaquem els podis Infantils I i II aconseguits pels catalans Gral Selles (1er Inf.II), Marc Vidal (3er Inf.II), Paula Martinez (2ona Inf.II), Miquel Auladell (1er Inf. I) i Maria Iglesias (2ona Inf. I).

LLiure

Laura Orgué va ser també la més ràpida en aquesta prova, entre les dones. Vicenç Vilarrubla, per la seva part, va aconseguir en la prova masculina situar-se en una segona posició. Berta Morral va aconseguir de nou la segona posició. En Veterans Jaume Forcada i Piluca Gash també van repetir la primera posició del podi proclamt-se campions d’Espanya en la seva categoria. Julen Armendariz (1er), Oriol Llarden (2on) i Mario Parodi (3er) van completar el podi de la categoria Júnior I. Al 1er esgraó del podi femení Júnior I va pujar la catalana Marta Cester mentre que Berta Morral ho va fer a Júnior II. Pol Vidal va repetir una 3era posició a la categoria Cadet i Lydia Iglesias també va a tornar a proclamar-se campiona d’espanya en la seva categoria. En Infantils II Gral Selles i Paula Martinez de nou van aonseguir ser campions d’espanya. Andres Peña va fer segon. En Infantils I la FCEH va aconseguir dos primers podis: Miquel Aluladell i Maria Selles, i dos tercers: Marti Forcada i Maria Iglesias.

Relleus

El Campionat d’Espanya va cloure amb la prova de relleus on la FCEH va aconseguir medalla d’argent i bronze en categoria Absoluta, medalla d’argent en categoria Cadet i a més es va proclamar campiona en categoria Infantil.

Aquests Campionats d’Espanya d’Esquí de Fons és la competició que tanca la present temporada d’hivern.