1era medalla d’or per a Espanya en els Mundials IPC

Primera medalla d’or per a Espanya en els Campionats del Món IPC de la mà de Jon Santacana i Miguel Galindo.

El Descens, la primera prova dels Campionats del Món s’ha dut a terme en una jornada espectacular. Jon Santacana i Henrieta Farkasova en categoria de discapacitats visuals, Laurie Stephens i Franz Hanfstingl en cadira i Marie Bochet i Markus Salcher dempeus, s’han penjat les primeres medalles d’or dels Campionats del Món IPC La Molina 2013. Els catalans Gabriel Gorce i Arnau Ferrer, de l’equip paralímpic espanyol, han acabat en 5a posició.

La primera jornada de competició dels Campionats del Món d’esquí alpí IPC La Molina 2013 no podia haver anat millor. Amb un sol radiant durant tot el matí i unes condicions de neu idònies, el Descens, la prova més espectacular d’esquí, ja ha repartit les primeres medalles.

Ha estat en una pista homologada expressament per a aquesta cursa, 2,8km de longitud, 550 metres de desnivell i on els esquiadors arriben a velocitats superiors de 120km/h. Alguns dels principals favorits no han fallat i s’han penjat les medalles que buscaven. Entre ells hi ha l’esquiador espanyol de categoria de discapacitats visuals Jon Santacana amb el seu guia Miguel Galindo, que sumen el primer or.

Santacana i Galindo han acabat el Descens amb un temps de 1.25.14. El segon lloc ha estat per a l’italià Alessando Daldoss que ha acabat amb un crono de 1.26.80. El guanyador de la medalla de bronze de Descens ha estat Chris Williamson (Canadà) que ha fet un temps de 1.27.77. 

En acabar la prova, en Jon Santacana ha fet una valoració de la seva baixada: “Havíem de tenir confiança i a l’entrenament d’ahir en vaig tenir, em vaig sentir molt còmode. Avui hem fet una baixada molt fluida, constants de distància, estem molt contents. La pista està perfecte, amb neu ràpida i els esquís han anat molt bé”.

Entre les noies amb discapacitat visual, una de les màximes aspirants a medalles, ha complert i s’ha endut l’or, la francesa Henrieta Farksova que ha arribat a meta després de 1.33.11. L’esquiadora de Rússia Alexandra Frantseva ha estat la segona més ràpida amb un temps de 1.34.63 i al tercer esglaó del podi hi ha pujat Kelly Gallagher (Gran Bretanya) amb 1.38.80.

Marie Bochet i Markus Salcher, or en categoria dempeus

El corredor austríac Markus Salcher ha estat el més ràpid entre tots els nois que participen drets i tenen alguna discapacitat en extremitats inferiors o superiors amb un temps de 1.29.74. Per darrere, l’esquiador Michael Bruegger de Suïssa que ha aconseguit finalitzar la prova després de 1.32.51. En la tercera posició ha acabat Matthias Lanzinger (Àustria) amb un crono de 1.33.80.

En el primer duel entre Marie Bochet (França) i Andrea Rothfuss (Alemanya), la guanyadora ha estat l’esquiadora francesa que ha creuat la línia de meta amb 1.35.62. Rothfuss s’ha hagut de conformar amb la medalla de plata, després de fer un temps de 1.37.23. La medalla de bronze ha estat per a l’esquiadora francesa Solene Jambaque que ha aconseguit un crono de 1.38.52.

Els primers guardonats de sit-ski (cadira), Laurie Stephens i Franz Hanfstingl

Els esquiadors que han aconseguit el primer or de la categoria de sit-ski d’aquests Campionats del Món d’esquí alpí IPC La Molina 2013, han estat Laurie Stephens dels Estats Units amb un temps de 1.41.07 i Franz Hanfstingl d’Alemanya amb 1.31.92. La segona classificada ha estat la corredora canadenca Kimberly Joines (1.41.37) i tercera, l’alemanya Anna Schaffelhuber amb 1.44.17. La plata de categoria masculina se l’ha penjat Stephen Lawler (EEUU) que ha acabat amb un temps de 1.31.92 i el bronze per a l’esquiador francès Yohann Taberlet (1.32.77).

Autoritats
A la cursa dels Descens d’ahir van assistir les autoritats presents a l’acte d’inauguració que es va portar a terme a Alp dimarts. Cal destacar la presència a les pistes de La Molina de SAR infanta Elena de Borbón, el secretari d’estat per a l’esport, Miguel Cardenal, els presidents de les federacions espanyoles i catalanes d’esports d’hivern i per a discapacitats.

També hi ha estat el president del Comitè Paralímpic Internacional, Sir Phillip Craven que ha afirmat estar “impressionat amb la feina organitzativa feta per a tenir a punt l’esdeveniment de neu per a discapacitats més important d’aquest any a nivell internacional”. Craven també ha comentat que “després de veure el treball fet no m’estranya que hi hagi un projecte olímpic i paralímpic en marxa de cara a la candidatura de Barcelona-Pirineu 2022”.

Enllaços relacionats
Web La Molina IPC World
Galeria d’imatges