1r Campus d’estiu d’esquí de fons

Un total de 53 joves d’entre 9 a 17 anys van participar al 1r Campus d’esquí de fons que es va realitzar a la Casa de Colonies de Ridolaina, La Cerdanya, del 24 al 27 d’agost.

L’objectiu d’aquest Campus era fer uns entrenaments i establir contacte amb els membres catalans de l’equip espanyol d’esquí de fons, Laura Orgué i Vicenç Vilarrubla. També van ser-hi l’andorrana Laura Soulié de l’equip andorrà d’esquí de fons, els tècnics catalans del Centre de Tecnificació i l’equip Nacional, Edu Pubill, Ferran Pubill, Joan Erola i Marc Puigsubirà.

Algunes de les activitats programades eren entrenaments de córrer, fer costes amb bastons, esquí de rodes, multisalts, exercicis d’equilibri, exercicis de pre-atletisme, i també, sessions teòriques i pràctiques de manteniment de material, parafinatge i enceratge. Tampoc es van descuidar temes com l’alimentació i el comportament durant les competicions.

Cal valorar el contacte establert entre els participants i els tècnics, un dels objectius de la trobada, i el canvi d’impressions entre els atletes en període de formació i els seus referents.

Gràcies a l’èxit d’aquest primer campus, està prevista l’organització d’una segona edició l’any vinent.

Es va comptar amb la participació dels esportistes dels clubs:

Club Esportiu Sant Julià-CESJ (Andorra), Club Esquí Bellver-BELLVER, Club Esquí de fons Urgellet Cerdanya-CEFUC, Club Esquí Nòrdic l’Arp-CENA i Club Esquí Puigcerdà-PEC