20 medalles d’or al Campionat d’Espanya Absolut

Candanchú va celebrar del 21 al 23 de març els Campionats d’Espanya Absoluts d’esquí de fons de la temporada 2013-2014 amb la participació de 41 esportistes catalans. El medaller català es va tancar amb 20 ors, 17 argents i 12 bronzes. En total, la FCEH va aplegar 49 medalles, 12 més que les aconseguides l’any passat, on ja va ser la federació esportiva líder de la classificació.

Van participar en aquests nacional les categories Màster I i II, Sènior i Júnior I i II que van competir sota les tècniques lliure, clàssica i relleus mixtos i a les distàncies de 15, 10 i 7,5 quilòmetres. En total, van ser 41 el nombre corredors catalans provinents de 6 clubs de Catalunya 8 de l’ANEC, 10 del PEC, 8 del CEFUC, 6 del BELLVER 7 del CENA i 2 del CAEI.

En la prova individual Skating, en categoria Sènior, el podi de Campiona d’Espanya va ser per Laura Orgue. Ainhoa Armendariz es va dur l’or en categoria Júnior 1, Marta Cester en Júnior 2, Gral Selles en Cadet, i Maria Sellés i Miquel Auladell en Infantil 2 i 1, respectivament. Pel que fa a les medalles d’or catalanes aconseguides en la prova de clàssic, Laura Orguè va proclamar-se igualment Campionat en la seva categoria, mentre que Jaume Forcada va ser el guanyador en Veterans, Oriol Llarden i Lydia Iglesias en Júnior 1, Julen Armendariz i Marta Cester en Júnior 2Gral Selles en Cadet, Paula Martinez en Infantil 2 Martí Forcada i Jana Selles en Infantil 1. 

Jaume Forcada, Lydia Iglesias, Mario Parodi, Mònica Doria, Martin Morales i Jana Selles es van dur les medalles de plata en les seves respectives categories en la prova de Skating, mentre que en estil clàssic, els Sots Campions per categories van ser Berta Morral, Ainhoa Armendariz, Mario Parodi, Roger Espinet, Carola Vila, Maria Selles, Miquel Auladell i Marta Moreno. Finalment, Laia Aubert, Pol Vidal, Paula Martínez, Francesc Collel, Bernat Sellés i Marta Moreno van assolir la medalla de bronze en Skatink, mentre que Mònica Dòria, Francesc Colell i Bernat Sellés la van aconseguir en clàssic. A més, la FCEH, va assolir 3 ors, 2 argents i 3 bronzes a la prova de relleus d’aquest Campionat d’Espanya.

Octavi Galceran: ‘Encara cal volar més alt’ 

 

‘Els Campionats d’Espanya ens han aportat moltes coses, a part de les medalles. Hem aconseguit ser un equip sòlid en tots els sentits: corredors, tècnics, acompanyants. La relació entre tots ha estat magnífica i el treball fet, molt intens’, han estat les paraules del Cap de Comitè de Fons de la FCEH, Octavi Galceran, que a més ha volgut afegir que no ens hem de quedar aquí, cal volar més alt. Hem d’aconseguir sortir a les competicions d’altres països per tal d’anar apujant el nivell, la única forma d’avançar. Hem de felicitar a corredors, entrenadors, tècnics i acompanyants per la tasca feta’
 

Enllaços relacionats
Resultats
Galeria d’imatges