2a Cerdanya Roller

Diumenge 11 de setembre, es va celebrar la 2a edició de la Cerdanya Roller, cursa d’esquí de rodes en estil clàssic organitzada pel PEC

Es tracta d’una cursa amb sortida en massa, que compta en dos recorreguts. El recorregut llarg de 9,8 km va des de Ger fins a Meranges, i el recorregut curt, pensat pels més petits, és l’últim tram abans d’arribar a Meranges (2,8 km).

Hi van participar un total de 44 corredors, dels quals 28 ho van fer a la distància llarga, i 16 a la curta. Els més petits eren membres dels clubs BELLVER i CENA als que se’ls hi agraeix la seva participació.  

També hi van participar membres de l’equip espanyol d’esquí de fons, que va fer que aquest any el nivell de la competició fos encara més exigent.
A la cursa de 9,8 km Homes, en Vicenç Vilarrubla va batre el rècord de l’any passat, fent un magnífic temps de 36′ 08", seguit d’un motivadíssim Bernat Dalmau amb un temps de 37′ 32", i del tercer classificat, en Sadurní Betriu, amb un temps de 38′ 45”. Volem destacar el quart dels homes en arribar, que va ser en Marcel SANGENÍS, primer dels júniors, amb un temps de 39′ 37", millorant en quasi 3 minuts el seu propi temps de l’any passat.
Pel que fa a la categoria femenina, la primera va ser la Laura Orgué amb un temps 38′ 59", molt similar a l’aconseguit l’any passat, seguida de la junior de l’equip espanyol, Berta Morral, que va fer un temps de 46′ 16". La tercera en el podi va ser Piluca Gasch amb un temps de 51′ 29", que va millorar en quasi 7 minuts el seu propi temps de l’any passat.

En la distància curta els infantils i benjamins van poder disfrutar de les sensacions dels rollers en cursa, i vam poder veure els 16 joves esquiadors en acció. El BELLVER va fer triplet en nois, guanyant la cursa en Gral Sellés, seguit d’Arnau Olm i tercer en Genís Olm. En noies va guanyar Laura Pellicer del BELLVER, en segona posició Perrine Abadie del club francès Mont Argel, i tercera posició Berta Forcada del PEC.