3a etapa de la Pirena Advance

A skijoring s’imposa la suïssa Rutishauser, que amenaça el liderat de la txeca Porubska. En nòrdics repeteix triomf Lázaro Martínez

 

Pirena Advance s’acomiada d’Aragó amb l’alemany Kuhn com a sòlid líder i demà comença la 4a i 5a etapa a Beret

 

Pirena Advance s’ha acomiadat del Pirineu aragonès amb una esplèndida etapa a l’emblemàtic paratge de La Partacua, a Piedrafita de Jaca. De nou, l’alemany Ullrich Kuhn, que disputa la seva primera Pirena Advance, ha estat el més ràpid, marcant la diferència en els trams de baixada on s’ha mostrat extremadament ràpid. A 28 segons ha entrat el també alemany Tom Andres (Gaes/Josera), que veu com Kuhn se li escapa en la provisional a gairebé un minut. Destacable la tercera posició del càntabre Álvaro López Cobo (Advance/Anna Nutrició Sport), que escala posicions a la general i ja és sisè. Tercer segueix el navarrès Íker Ozcoidi (Gaes/Ternua).

 

En la categoria reservada a gossos nòrdics nou triomf per al rei dels llops, Lázaro Martínez (Lazaro’s Team/Prullans.net), que continua marcant el ritme. Tres de tres. Ha compartit podi amb la suïssa Sibylle Marthy i amb el càntabre Jesús Martínez (Purina Pro Plan).

 

En skijoring, esqui de fons tirat amb gossos,  ha repetit triomf la suïssa Pia Rutishauser que s’apropa en la general a Jana Porubska (Gaes), tercera en aquesta tercera etapa i que continua gaudint d’una còmoda renda en la classificació provisional amb més de 2 minuts d’avantatge sobre la suïssa.  De nou el podi ha estat 100% femení, ja que el segon graó l’ha ocupat l’alemanya Karin Gruber-Pestel (Happy Dog). Pel que fa als representants espanyols, continuen acumulant quilòmetres i experiència els debutants Víctor Carrasco (Tuga Active Wear/Nordic Esport), Erik Fuhrmann (Freemushing Ecoimpress), Beñat Zubillaga (Sanydent) i José Manuel Varela (Ferventia). El canari, establert a Euskadi, es mostra molt satisfet amb el rendiment del seu gos Neo, “malgrat que aquesta Pirena és la nostra primera experiència de competició en skijoring. Havia provat el canicross i en arribar aquí ha estat la primera vegada en què el Neo i jo hem coincidit sobre la neu”.

 

Demà quarta i cinquena etapa (Baquèira Beret / Pla de Beret). Primera jornada en terres catalanes. La caravana de Pirena Advance arriba al Vall d’Aran, una de les estacions d’esquí més prestigioses d’Espanya. El Pla de Beret, ideal per desenvolupar  la màxima velocitat, afavoreix als gossos més ràpids. La sortida serà a les 09:30 hores. A la tarda, etapa nocturna, a partir de les 18:00 hores al Pla de Beret.