4 fondistes de la FCEH seleccionats per participar a Copa d’Europa

Lydia Iglesias (ANEC), Paula Martínez (CENA), Gral Sellés (BELLVER) i Roger Espinet (CAEI) s’han guanyat la participació a la Copa d’Europa de St. Ulrich d’esquí de fons 2015-16. 

Del 4 al 6 de desembre, la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI) va convocar a l’estació de Baqueria Beret les proves classificatories per seleccionar els esportistes d’esquí de fons que participaran a les properes Copes d’Europa d’esquí de fons 2015-16 (Premanon i St Ulrich) i als Jocs Olímpics de la Joventut ‘YOG 2016’ (Youth Olimpic Games). 

Els corredors catalans classificats per participar a la Copa d’Europa de St. Ulrich han estat els atletes del grup de Tecnificació d’esquí de fons de la FCEH Lydia Iglesias Bares (ANEC), Paula Martinez Codina (CENA), Gral Sellés Bancells (BELLVER), així com l’esportista de seguiment Roger Espinet Lopez (CAEI). Lydia Iglesias, per la seva banda, també ha aconseguit classificar-se per participar a la Copa d’Europa de Premanon. Finalment, el corredor català classificat per als Jocs Olímpics de la Joventut ha estat Gral Sellés Bancells (BELLVER). 

Les Copes d’Europa d’esquí de fons 2015-16 se celebraran a Premanon (França) els dies 12 i 13 de desembre i a St Ulrich (Àustria) del 18 al 20 d’aquest mateix mes, mentre que el Youth Olímpic Games se celebrarà a Lillehammer del 12 al 21 de febrer de 2016. 

Tecnificació Esquí de Fons

Aquesta temporada la FCEH tecnifica en aquesta disciplina a 13 atletes: Rita Auladell, Marta Cester, Lydia Iglesias, Maria Iglesias, Paula Martínez, Maria Sellés, Julen Armendariz, Ces Collel, Bernat Galcerán, Mario Parodi, Jaume Pueyo, Pol Riu i Gral Sellés. Aquests esportistes desenvolupen el seu programa al Centre de Tecnificació de La Seu d’Urgell ubicat a les instal·lacions olímpiques del Parc del Segre. Hi ha moltes esperances posades en aquest grup català de fons ja que tenen grans precursors i referents internacionals com la Laura Orgué i en Vicenç Vilarrubla, que també es van formar a les estructures de la FCEH. Els atletes, a càrrec del tècnic Marc Puigsubirà, milloren el seu nivell competitiu a l’estació italiana de Passo Stelvio, lloc d’entrenament habitual per als fondistes d’elit abans de l’inici de les proves internacionals. L’equip comptarà des d’aquesta temporada amb el patrocini de la marca catalana Tuga Active Wear, pel que fa a l’equipament i la roba tècnica.