45a posició de Laura Orgué als Mundials d’Oslo

La catalana Laura Orgué, membre de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i única dona de l’equip d’esquí de fons de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI), va protagonitzar la primera actuació espanyola a Oslo.

La catalana va finalitzar en la 45a posició en la final dels 15 km femení de persecució, prova en què es combinen els estils clàssic i patinador.

Un interessant debut que li ha servit per reconèixer el circuit i que li permetrà afrontar amb més aspiracions les proves de major distància, en les quals es comporta millor. El triomf va ser per l’esquiadora local Marit Bjoergen, un ídol de l’esport noruec. Dilluns debutaran Vicenç Vilarrubla i Javier Gutiérrez, tots dos en la mateixa modalitat de persecució, si bé sobre 30 km.

Laura Orgué, que està apuntada en tres proves a Oslo i que és l’única noia de l’equip, està especialment preparada per donar el millor de si en els 30 km d’estil lliure que es disputaran a la penúltima jornada. Orgué, de 24 anys, va realitzar una cursa molt consistent, sempre després de les favorites i el principal grup de cap. Es va moure sempre entre les primeres 40, i en el primer temps de pas ja marxava en 45ª posició, a 57 segons de la llavors líder, la noruega Marit Bjoergen, fet i fet campiona mundial. En el segon control, a meitat de competició, havia pujat a 42ª, a 2 minuts de la llavors cap de grup, la polonesa Justyna Kowalczyk. A la part final, va tornar al 45è i d’allí no es mouria fins al final, entrant amb un temps de 43m39s9, a 5 minuts i 31 segons de Bjoergen, que es va fer amb la medalla d’or.

Bjoergen, la gran dominadora mundial de l’esquí de fons, va guanyar clarament amb un temps de 38m8s6 superant finalment a la polonesa Kowalczyk per 7s5 segons i al seu compatriota Teresa Johaug, que va entrar a poca més de 8 segons i que li va donar una segona medalla al país amfitrió. Tant Kowalczyk com Johaug van arribar a manar en el cap de la prova en algun moment, però Bjoergen prémer en els dos últims quilòmetres i les va deixar enrere.

Dilluns es disputa la versió masculina d’aquesta disciplina, només que en lloc de 15 quilòmetres dels homes competeixen sobre 30. En la línia de sortida hi haurà: Vicenç Vilarrubla i Javier Gutiérrez qui, igual que Orgué, es preparen sobretot per a la prova maratoniana: els 50 km amb els que finalitzaran les proves de fons en aquests Mundials d’Esquí Nòrdic.

Més informació al web de la FCEH – disciplines.