6 catalans de les disciplines de neu proposats per als Jocs Olímpics d’hivern de Sotxi 2014

Queralt Castellet, Laura Orgué, Pol Carreres, Alex Puente, Ferran Terra i Ruben Vergés han estat els esportistes proposats per assistir als propers Jocs Olímpics d’hivern de Sotxi (Rússia), que s’inauguraran el proper 7 de febrer.

Segons un comunicat emès pel President de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI), el Sr. Eduardo Roldán, els esportistes catalans de les disciplines de neu proposats per assistir als propers Jocs Olímpics d’hivern de Sotxi 2014 són, en Snowboard (HalfPipe); Queralt Castellet i Ruben Vergés, en Esquí de Fons; Laura Orgué i en Esquí Alpí; Pol Carreras, Alex Puente i Ferran Terra. En referència a les disciplines de gel, la FEDH ha comunicat recentment la classificació del pilot de Skeleton Ander Mirambell a falta de disputar la darrera cursa classificatòria, en aquesta mateixa disciplina, encara hi ha pendents els últims resultats de Maria Montejano per conèixer si disposa o no del passaport olímpic. En Patinatge Artístic sobre gel en parelles, la FCEH està a l’espera de rebre la confirmació oficial del patinador Adrià Diaz amb la seva companya madrilenya Sara Hurtado.

“Estem satisfets que la representació Catalana a Sotxi sigui nombrosa, ens consta l’esforç, la lluita i la il·lusió de tots aquests esportistes per poder obtenir la millor classificació possible”, afegeix el Sr. Oscar Cruz, President de la FCEH. Tal i com es cita en el comunicat, la selecció dels esportistes de neu ha estat enviada tant als Presidents del Comité Olímpico Español com del Consejo Superior de Deportes, i estem a l’espera de rebre la seva confirmació. La FCEH ha demanat al Govern Català, l’Ajuntament de Barcelona i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya el seu suport i gestions envers els òrgans competents a Madrid per tal d’assegurar el passaport olímpic per tots aquest esportistes.