6 esportistes de la FCEH participen a la final de Copa d’Europa a La Molina

Del 15 al 17 de març se celebren les proves finals de gegant i eslàlom del circuit de Copa d’Europa a l’estació propietat del Grup FGC.

A més dels 5 components de l’equip nacional, la RFEDI ha seleccionat a 7 esportistes que representaran a Espanya en aquestes proves finals del circuit de Copa d’Europa d’esquí alpí que comeneen avui dimarts 15 de març a La Molina. La selecció s’ha resolt després de les proves classificatòries FIS que es van disputar a Espot durant el cap de setmana del 12 i 13 de març. D’aquests 7 esportistes, 6 són atletes de la FCEH. 

Albert Ortega FCEH – LMCE
Aingeru Garay FCEH – CAEI
Ricard Ortega FCEH – LMCE
Mirentxu Miquel FCEH – CAEI
Clara López FCEH – CAEI
Anna Diaz-Prieto FCEH – GRANUEC

Representants de l’equip nacional RFEDI
Els cinc representants de l’equip nacional són Joaquim Salarich (FCEH – LMCE) que el passat diumenge 13 de març va aconseguir una merescuda 22a plaça en l’eslàlom de Copa d’Europa de Oberjoch (Alemanya) i arriba molt motivat a la gran final, al igual que els seus companys d’equip Juan del Camp (Fed. Basca – EUROSPORT) i Alex Puente (FCEH – CAEI). L’equip femení està format per les esquiadores de la FCEH Núria Pau (LMCE) i Júlia Bargalló (CAEI).

Programa
Dimarts 15: Gegant Categoria femenina
Dimecres 16: Gegant Categoria masculina
Dijous 17: Eslàlom Categoria femenina i masculina

Històric de La Molina en esquí alpí
La celebració de la Copa d’Europa torna a situar l’estació de La Molina al més alt nivell internacional, ja que la Copa d’Europa és l’avantsala de la Copa del Món, el màxim circuit de l’esquí mundial.

La Molina va organitzar la seva primera Copa d’Europa al febrer de 2003 i des de llavors el circuit continental ha passat puntualment per l’estació propietat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) excepte les temporades 2012, 2014 i 2015. Fins a la data s’han disputat set edicions femenines i tres masculines i en total s’han traçat 11 gegants i 5 eslàloms, ja que hi ha hagut edicions amb fins a tres proves.

Com en altres ocasions precedents, el traçat serà l’estadi Catalunya-Cerdanya. Es tracta d’un descens de prestigi i dificultat, especialment en la part final en què es troba el mur del ‘Estadi’ on la pendent arriba fins al 53%. El gegant té un desnivell de 350 metres, amb la sortida en els 2.050 metres d’altura i l’arribada en els 1.725 metres, sent la longitud de 1.005 metres i el percentatge de pendent del 34,40%. L’eslàlom compta amb 214 metres de desnivell i una longitud de 612 metres.

L’estació acollirà un total de 142 competidors, provinents de 19 països: Andorra (1), Àustria (22), Alemanya (7), Bulgària (1), Croàcia (1), Eslovàquia (1), Eslovènia (3), Espanya (12), Finlàndia (5), França (19), Gran Bretanya (2), Holanda (2), Itàlia (20), Liechtenstein (3), Noruega (7), Polònia (1), República Txeca (2) , Suècia (8) i Suïssa (25), acompanyats per 69 tècnics.

Font: RFEDI