8 esportistes catalans, membres de l’Equip Espanyol, formen part del Mundial de Snowboard La Molina 2011

8 esportistes catalans (set homes i una dona) formen part de l’equip que, si no hi ha canvis d’última hora, representarà Espanya en els Mundials de Snowboard La Molina 2011, un esdeveniment que el proper dia 15 s’inaugurarà al Palau Sant Jordi de Barcelona. Anna Amor, Rubén i Isaac Vergés, Oriol Fargas, Carles Torner, Carles Manich i Josep Castellet, membres de la RFEDI, demostraran les seves qualitats a casa davant un públic entregat.

 

Els catalans competiran en quatre de les sis disciplines que es disputaran a l’esdeveniment. L’Snowboardcross (SBX) comptarà amb Anna Amor. Les altres tres disciplines, englobades en el que es definiexi com Snowboard Freestyle, comptarà amb els següents catalans: En Half Pipe (HP), s’alinearan els germans Rubén i Isaac Vergés, i Oriol Fargas; el quartet apuntat al Big Air (BA), la prova amb què obrirà el Mundial, està integrat per Carles Torner, Carles Manich, Josep Castellet i Isaac Vergés; per últim, a l’Slopestyle (SBS), els quatre catalans seran Carles Torner, Carles Manich, Isaac Vergés i Miguel Moreno.

 

Tots els nostres esportitses competiran en una única disciplina, excepte Issaac Vergés, que està apuntat a tres (HP, BA y SBS), Carles Torner i Carles Manich, que ho estan en dos (tots dos en BA y SBS). Les dues varietat de l’Slalom Paral·lel, tant la versió Slalom (PSL) com en el Gegant (PGS) no tindran representació.

 

En conjunt, a l’equip espanyol les federacions territorials representades són cinc. Hi ha vuit integrants de la federació catalana (Amor, els germans Vergés, Castellet, Fargas, Torner, Manich i Moreno). Unes altres quatre federacions estan representades cadascuna per un snowboarder: la càntabra (Herrero), l’aragonesa (Sáez), l’andalusa (Hernández) i la basca (Eguibar).

 

La rider Queralt Castellet, que estava inscrita en els Mundials, ha declinat la seva participació a l’esdeveniment per motius personals.

 

Els tècnics

El nombre de tècnics que acompanyarà els esportistes per a procurar la millor actuació possible està compost per vuit professionals, alguns dels quals, igual que els competidors, assessorarà en més d’una disciplina.

 

En snowboard cros (SBX) estan Kaspar Stenz, Óscar Ruiz i José Cervi. A Half Pipe (HP), Daniel Fernández, Juan Manuel Aranda, Salvador Fernández i Kim Bolta. A Big Air (BA), Gerard Freixes, acompanyat pels quatre anteriors i, quant al Slopestyle (SP), seran els mateixos cinc del Big Air.

 

Equips

SBX

Anna Amor

Laro Herrero

Lucas Sáez

Regino Hernández

Lucas Eguibar

 

HP

Rubén Vergés

Isaac Vergés

Oriol Fargas

 

BA

Carles Torner

Carles Manich

Josep Castellet

Isaac Vergés

 

SBS

Carles Torner

Carles Manich

Isaac Vergés

Miguel Moreno