A punt la 37a edició de la tradicional Marxa Beret

Arriba el Campionat d’Europa Euroloppet FIS d’esquí de fons a Baqueira Beret

Els dies 6 i 7 de febrer de 2016 l’estació d’esquí catalana de Baqueria Beret a la Val d’Aran acollirà el Campionat d’Europa Euroloppet FIS d’esquí de fons, emmarcats en la 37a edició de la tradicional Marxa Beret, la prova d’esquí de fons mes important del nostre país.

La seva concessió com a Campionat d’Europa ha estat possible per la història i la qualitat d’aquesta cursa popular aranesa. És la cursa popular d’esquí de fons més clàssica dels Pirineus i forma part del calendari de la FIS com a prova del circuit internacional de marxes populars (Popular Cross-Country races).

Per organitzar la 37a edició de la Marxa Beret s’han marcat de forma definitiva els circuits de 15 i 30 quilòmetres per a la competició del dissabte dia 6 de febrer i els circuits de 10, 21 i 42 quilòmetres per a la competició del diumenge dia 7 de febrer.

Després que, any rere any, la Marxa Beret aconsegueixi èxits de participació i organització amb 1.258 inscrits en l’edició de 2011, va a passar a formar part del Circuit Euroloppet. La Marxa Beret està promoguda pel Conselh Generau d’Aran, Baqueira Beret i l’Ajuntament de Naut Aran i compta amb la col·laboració de la RFEDI i la FCEH.

“Amb la celebració del Campionat d’Europa de Maratons d’Esquí Nòrdic, la Marxa Beret es consolida com una de les més importants competicions d’esquí de fons que es fan a Europa”, ha explicat Luís Carlos Medina i, “suposa la internacionalització de la proba, que en aquesta  37èna edició acollirà participants de més de 15 països entre els quals destaquen esquiadors de Noruega, Finlàndia, Suècia, Alemanya, Bèlgica, Àustria, Txèquia, Letònia, Lituània, Suïssa, França i per descomptat corredors espanyols, andorrans, catalans i aranesos, el que fa que la previsió d’esquiadors sigui entre 1.300 i 1.400 competidors” ha afegit.


Enllaços relacionats

Web oficial de la Marxa