Aleix Gabara medalla de plata al ISU World Development Trophy 2016

Els patinadors catalans del FC Barcelona Aleix Gabara (Júnior) i Arnau Joly (Basic Novice A) han participat durant els dies 11 i 12 d’abril al ISU World Development Trophy, celebrat a Gdansk (Polònia).

La competició, adreçada a tots els països europeus, va acollir a patinadors i patinadores de les categories Basic Novice A, Basic Novice B i Júnior i va donar el tret de sortida dilluns dia 11. El blaugrana i patinador tecnificat per la FCEH Arnau Joly, que participava en la categoria Basic Novice A, es va classificar en la 4a posició,  quedant a tretze dècimes del podi i molt a prop d’assolir la medalla de bronze en la seva categoria.

El seu company Júnior i també integrant del programa de tecnificació de patinatge artístic sobre gel de la FCEH Aleix Gabara, després d’executar els seus dos programes curt i llarg, es va fer amb la segona millor puntuació i amb la medalla de plata d’aquest torneig internacional de prestigi amb una puntuació de 154.75. El Campió Júnior va ser el patinador Kum Chol Ham amb 163.39 punts i el tercer classificat Ryszard Gurtler amb 138.83.

‘Per a mi aquesta competició ha estat una gran experiència ja que ha vingut públic i esportistes de molts països. Estic molt content d’aquest resultat tot i que sempre es pot fet millor . De totes maneres està força bé donat que el meu objectiu era fer-ho el millor possible i disfrutar de l’experiència’. Explica Aleix.

Durant la resta de la setmana a Gdansk es realitzarà un camp d’entrenament que comptarà amb els millors patinadors Júnior i Basic Novice. També representaran a Espanya les patinadores madrilenyes Valentina Matos (Júnior) i Laura Barquero (Basic Novice B).

El patinador Aleix Gabara va assolir el passat mes d’octubre de 2015 la seva millor marca personal i la 7a posició al Grand Prix Júnior de Logronyo. A més, s’ha proclamat aquesta temporada Subcampió de l’Open Andorra de patinatge sobre gel a Canillo, 3r classificat al Campionat d’Espanya celebrat a San Sebastián i Campió de Catalunya Júnior a Puigcerdà. Arnau Joly, per la seva banda, ha assolit els títols de subcampió d’Espanya de patinatge artístic sobre gel en la categoria Advanced Novice i de Campió de Catalunya Novice.