Aleix López i Gerard García Campions d’Espanya

El riders catalans Aleix López en snowboard  i Gerard García en freeski es van proclamar Campions d’Espanya de big air freestyle i snowboard a Sierra Nevada. Aquesta prova també va decidir els campions del circuit de Copa Espanya de la temporada. Aleix López també es va proclamar campió d’espanya en la disciplina de slope style (snowboard) i Gerard Garcia 3er (freestyle). 

La Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI), conjuntament amb la Federació Andalusa Esports d’Hivern (FADI) i l’Estació d’Esquí de Sierra Nevada han organitzat els Campionats d’Espanya de Freeski i Snowboard Absoluts i Infantils els passats dies 11 i 12 d’abril. Dissabte dia 11 d’abril es va celebrar el big air, la primera prova d’aquests Campionats d’Espanya. Fins a 85 riders van participaren la competició sota una meteorologia variable. El big air, de 15 m, va ser l’escenari dels salts tant de surf de neu com freeski.

En la categoria absoluta de surf de neu masculí, el campió va ser el rider català de la FCEH Aleix López amb un BS7 que li va donar 7,77 punts. La plata va ser per Albert Casas amb un FS doble (7,03) i el bronze per Manex Azula. La campiona d’Espanya absoluta de surf de neu va ser Marta Fuentes, amb la millor puntuació de 6,93, seguida per la seva germana, Carme Fuentes, que va puntuar 5,33. En tercera posició, Cel Riz, amb 4,00. En la categoria d’infantils, l’or va ser per a Jaime Castro, amb 9,00 en realitzar un Cab 5, seguit per José A. Aragó, amb un FS7 (7,10) i Eduardo Salgado, tercer, amb una puntuació de 4,07.

En freestyle (esquí), el rider català Gerard García va ser el vencedor absolut amb una puntuació de 83,67 després de realitzar un Doble Cork Safety. La segona plaça la va ocupar Javier Lliso amb un Rodeo 10 Mute (81,67) i tercer, Javier Vega (80,00). En dones, Leticia Montoya va estar la primera amb 48,33, seguida per María Sánchez (35,00) i Elena Palma (21,67). En infantils masculí, el guanyador va ser Joaquín Minen (55,33). Amb 54,67, Pau Raquero va ser segon i tercer, David López, amb 53,67. I en infantils dames, Paula Riquelme va fer la millor puntuació amb 41,67 i la van seguir Inés Morilla amb 30,00 i Laura Acebal, amb 28,33.

En categoria absoluta de slope style snowboard, els campions van ser de nou el rider català Aleix López amb 9,07 punts i la rider andalusa Carmen Fuentes amb 8,77. Les segones places les van ocupar Santiago Martin i Marta Fuentes i la tercera Jaime Perez i Celia Hermoso, tots quatre esportistes de la Federació Andalusa. En categoria absoluta de slopestyle freestyle els campions van ser els andalusos María  Perez i Javier Lliso, segons Elema Palma i Javier Vega i tercers Noelia Delgado i el català Gerard García de La Fuente.