Alex Puente Campió d’Espanya de gegant a Baqueira

L’esquiador català de la FCEH, juntament amb l’esquiadora Carolina Ruiz, es van proclamar el passat dimarts 30 de març campions de gegant; l’última prova disputada en els Campionats d’Espanya. Pol Carreras i Nuria Pau de la FCEH subcampions i Júlia Bargalló i Pol Rocamora 3ers classificats.

El dimarts 30 de març es va disputar a Beret la tercera i última prova dels Campionats d’Espanya d’esquí alpí organitzats per la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI), conjuntament amb la Federació Catalana Esports d’Hivern (FCEH), el Consell General d’Aran, l’Ajuntament Naut Aran i l’estació de Baqueira Beret, entre altres institucions.

Puente Campió i Carreras Subcampió
El corredor aranès de la FCEH i  component de l’estructura RFEDI i de l’Equip Steffen-S1, es va col·locar el primer amb una diferència de -1.27 centèsimes. El català, que va sumar 2: 19.20 en les dues mànegues, assegurava estar ‘molt content de guanyar a casa ia més ja tenia ganes, després de fer dues plates al SG i el SL. Avui tenia una motivació extra i, per sort, ha anat bé. El segon lloc va estar per a Pol Carreras, també corredor RFEDI, que va ser 3er en el SL de dilluns, que va finalitzar les dues mànegues amb un temps de 2: 20.47. El bronze ha estat per al corredor català, Pol Rocamora, que va completar les dues mànegues amb un total de 2:21:80.

Nuria Pau (2ona) i Júlia Bargalló (3ra) tornen al podi
La també component de la RFEDI i esportista de la FCEH, Núria Pau, va tornar a pujar al podi. L’esquiadora catalana, que dilluns va ser primera a l’eslàlom, va fer el segon millor temps en el gegant, a només +0.46 de la guanyadora i amb un crono final de 2:26:19. El tercer lloc va ser per la seva companya d’equip, Júlia Bargalló, que va finalitzar les dues mànegues amb 2:27:19. L’esquiadora de la Vall d’Aran ha estat present en tots els podis dels campionats, va ser 3a al SG i 2a en el SL.

Carolina Ruiz, una de les millors esquiadores de l’esport espanyol, s’acomiada
L’esquiadora de Sierra Nevada, es va proclamar campiona d’Espanya de GS amb un temps total de 2: 25.73. Aquesta era l’última prova per a la granadina i en finalitzar sentia satisfacció, ‘com sempre he dit, no tothom té la sort de poder triar el com i el quan acabar amb la seva carrera esportiva i jo ho vaig fer. Vaig escollir la Copa del Món de Meribel, que és la pista que més m’agradava ia Espanya, els Campionats Nacionals, així que estic molt contenta ‘.

Medaller català als Campionats d’Espanya Absoluts

SG
Plata: Anna Esteve i Alex Puente
Bronze:Júlia Bargalló i Pol Carreras

SL
Or: Núria Pau i Joaquim Salarich
Plata: Júlia Bargalló i Alex Puente
Bronze: Anna Esteve i Pol Carreras

GS
Or: Alex Puente
Plata: Núria Pau i Pol Carreras
Bronze: Júlia Bargalló i Pol Rocamora