Ana Amor finalista al SBX dels Mundials Juniors a Valmalenco

Els Mundials Juniors FIS a Valmalenco (Itàlia) han començat dilluns 28 de març amb les classificatòries d’Snowboard Cross (SBX), on la catalana Ana amor s’han classificat per a les finals de dimarts 29 de març

En un dia marcat per una meteorologia canviant, la rider catalana en les proves classificatòries del SBX ha aconseguit el seu propòsit de disputar les finals, que tindran lloc demà a l’estació italiana de Valmalenco, seu d’aquesta edició dels Mundials Juniors FIS. Ana Amor, que dia rere dia millora en les seves prestacions internacionals, va aconseguir una magnífica tercera posició en la competició femenina.

La meteorologia ha marcat aquesta jornada de classificacions oficials. Va nevar la nit anterior deixant neu fresca, el que va obligar a que els oficials haguessin de condicionar el traçat. Despertar, i si al principi la pista encara estava lenta, aviat es va transformar i es va fer ràpida amb sol, per després tornar a ser lenta quan va tornar a nevar.
 
‘Ningú sabia quin tipus de cera calia utilitzar i en quin moment de les baixades’, explicava Óscar Ruiz, membre de l’equip tècnic de la RFEDI, que acompanya als tres espanyols de SBX aquí al costat del màxim responsable, Kaspar Stenz. ‘Estem molt satisfets d’Amor. L’important era ficar-se en les finals, i aquí la tenim. Demà sortiran per a totes. No s’ha de descartar alguna medalla, encara que ens conformem amb que es classifiqui el més amunt possible’.
 
A la final masculina van accedir els 32 primers classificats, mentre que la femenina ho van fer les 16 millors. Dimarts començaran les eliminatòries en baixades de quatre riders, dels quals els dos primers es classificaran per a la següent ronda, fins arribar a la gran final (els quatre millors) ia la final de consolació (del cinquè al vuitè).
 
En aquest Mundial Júnior de Valmalenco participaran Ana Amor en SBX, i Oriol Fargas en HP i SBS.

Més informació al web de la FCEH – disciplines.