Ander Mirambell preparada temporada a Innsbruck

El pilot català d’skeleton Ander Mirambell, ha començat els seus entrenaments per a la temporada a la pista austríaca d’Igls

Ja hem creuat l’equador de l’escola de pilots de la Federació Internacional i els nostres estan sencers. Només un esportista dels trenta-cinc ha visitat l’hospital, amb una possible fractura de canell. El grup d’atletes que han arribat des de diferents parts del nostre país continuen la seva progressió. Eneko Ecehevarria, Miguel Angel Grau, Aleix Alcaraz i Maria Montejano la veterana del grup. Ella li toca fer d’amfitriona pel que fa a les sensacions i els treu la por als nous pilots. Jo estic com a professor de l’escola i em toca ensenyar la informació base sobre pilotatge, el manteniment del trineu, etc.

Els nostres han estat realitzant durant tota la setmana, tres baixades al dia i les seves sensacions són molt positives. Aleix Alcaraz ve de córrer les World Series i pilotar un bòlid a 280 km/h. Em comenta després d’un dels seus entrenaments: "les sensacions són molt diferents, la sensació de velocitat és més alta en el gel i la descàrrega d’adrenalina també. Té la seva dificultat, com quan comences en tot, però m’encanta sentir aquesta sensació de velocitat".

Miguel Ángel s’afegeix a la conversa i comenta el que va sentir en la seva primera baixada: "Anava tan relaxat que al revolt 10 se’m va escapar el trineu i em vaig trobar lliscant pel gel sense ell". Eneko comentava "El skeleton és molt diferent al que practiquem nosaltres (Golf de tres rodes o Goitibeheras), allà tens un volant i condueixes amb ell. Utilitzes els peus per compensar. Aquí és totalment diferent encara que la sensació de seguretat és molt més alta. Un esport que li ve per tradició familiar.

Maria Montejano continua la seva preparació per a la Copa d’Europa, on competirà aquesta temporada compaginant amb la Intercontinental. Montejano està contenta amb l’evolució malgrat els problemes que té amb el trineu. Destaca la importància de començar a treballar els petits detalls en una pista com Innsbruck. "Respecte a l’any passat la gran diferència és la grata companyia de gent de casa, amb la qual pots compartir molts moments. Hi ha millor ambient en aquesta escola que en l’anterior".

A títol personal estic content de tornar a casa meva, Innsbruck, aquí va començar el somni Olímpic i avui estic amb companys que volen aprendre i lluitar per ell. Així que me n’alegro perquè aquest camí que va començar a l’escola del 2005 hi ha esportistes que ho continuen.

La setmana va acabar a Noruega d’una manera positiva, vam fer un parell de simulacres de competició en els dos últims dies. Hi va haver coses positives i bastant que millorar, especialment en el tema de fulles. La tècnica de sortida cada dia va millorant i agafant confiança. Aquesta setmana a Innsbruck, independentment de l’escola tenim com a objectiu solucionar els problemes amb les fulles en un taller especialitzat i repassar el trineu. Si tot va bé, el diumenge aprofitaré la Opening race per comprovar les fulles i competir amb els altres atletes algun d’ells de l’escola. Aquesta competició també serà el campionat de selecció de Suïssa. El que aportarà un grup extra de atletes, més algun de la copa del món que vindrà per agafar rodatge. Serà l’última oportunitat abans d’anar a Whistler a la primera Copa del món de la temporada. Una competició oficial, sense punts FIBT i es preveu un nivell alt.

 

Informa Ander Mirambell