Ander Mirambell viatja a Innsbruck a entrenar sortides

El pilot olímpic espanyol de skeleton Ander Mirambell ja es troba a la pista d’empenta d’Innsbruck (Àustria) per millorar la seva tècnica de carrera. "Necessito millorar les meves sortides en pendent costa avall, ja que estic més fort del que corro en el gel", assegura l’esportista barceloní, que ja fa sis setmanes que s’està preparant físicament per afrontar la nova temporada 2011-12. Participarà per quart any consecutiu a la Copa del Món i es trobarà els 30 millors esportistes de la temporada.

Aquesta innovació en la preparació del pilot barceloní respecte a les últimes campanyes s’ha produït després d’una reunió entre la Federación Española de Deportes de Hielo (FEDH); Bernat Buscà, el seu preparador físic a Barcelona, ​​i el tècnic de la Federació Britànica de Skeleton, Mickey, que dirigeix ​​les seves evolucions a les pistes de competició. Mirambell reconeix que "la tècnica de sortida no està d’acord amb els resultats dels meus tests físics, o sigui, que estic més fort del que corro en el gel", i és el que ara toca solucionar per seguir progressant en aquest esport.

En el conveni amb l’equip britànic, Mirambell ja tenia anotada la possibilitat d’utilitzar les instal·lacions que els pilots tenen a la ciutat de Bath, però uns problemes de logística han fet que es desplaci fins a Innsbruck per buscar aquesta evolució en aquesta pista d’empenta austríaca. Allà, Mirambell practicarà la sortida en una pendent costa avall empenyent un trineu sobre rails amb la intenció de polir la tècnica a través de les anàlisis realitzades amb càmeres d’alta velocitat i cèl·lules fotoelèctriques buscant ser més ràpid en el tram inicial de la competició.

El segon motiu del viatge a Innsbruck serà la visita al constructor del seu nou trineu, realitzat a mida amb nous materials i segons els consells del seu equip tècnic. Mirambell és conscient que "no serà un trineu estàndard, sinó diferent. Serà ràpid quan ho sàpiga pilotar, ja que el constructor està buscant la millor manera d’aprofitar el meu pilotatge".

En definitiva, el pioner del skeleton espanyol afirma creure que han "localitzat els dos punts febles i treballarem per millorar-los. Fa un any era impensable fer una concentració amb dos entrenadors per buscar fins a l’últim detall "per poder donar un altre salt de qualitat que li permeti estar entre els millors.