Andrea Jardí, 17ª a la Copa d’Europa de Pila (Itàlia)

El català Ferran Terra han tingut notables actuacions en dos Súper Gegants FIS celebrats a Meribel els dies 23 i 24 de gener.

Ferran va ser cinquè i setè, respectivament. També Andrea Jardí, acompanyada de la seva germana Laura, han competit en la mateixa disciplina, si és el cas a l’estació italiana de Pila i en categoria Copa d’Europa. Andrea va aconseguir una valuosa 17 ª plaça que segueix mostrant la seva progressió.

 

Els dos velocistes espanyols del moment, que no van estar en el descens de la Copa del Món de Kitzbühel, van disputar durant el cap de setmana tres proves a l’estació francesa de Meribel. Si en la primera, una Súper Combinada cap dels dos va aconseguir acabar la segona prova, l’endemà sí van brillar en un Súper Gegant FIS. De la Costa va estar sensacional i es va anotar el triomf amb un temps de 1m18s29, per davant del francès Brice Roger (a 3 centèsimes) i del nord-americà Chris Frank (a 51/100). En la mateixa competició, Ferran Terra es va classificar en una meritòria cinquena posició, a 72/100 del seu company en l’equip nacional espanyol.

 

L’endemà, els dos esquiadors de la RFEDI van tornar a participar en un altre Súper-G, aquest corresponent al Campionat Júnior de França FIS. De nou, De la Costa va estar a dalt, acabant en aquesta ocasió cinquè, tot just a 25 centèsimes del guanyador, l’alemany Josep Ferstl (1m26s26). Per la seva banda, el català va quedar setè. Aquest mateix dilluns, 24 de gener, i en la localitat italiana de Pila, les germanes Jardí van competir en el primer dels seus dos Súper-G valedors per a la Copa d’Europa. Andrea va obtenir una valuosa 17 ª posició, a poc més d’un segon de la guanyadora de la prova, la italiana Verena Stuffer. Per la seva banda, Laura va concloure en la 52 ª plaça, a segon i mig de la seva germana gran.

 

Dimarts, ambdues van tornar a competir al mateix lloc i també en l’àmbit de la Copa d’Europa. En aquesta ocasió la guanyadora va ser l’austríaca Jessica Depauli, amb un temps de 1m6s32. Andrea no va estar tan encertada com el dilluns, però la seva 28 ª posició no va estar gens malament, amb un crono de 1m7s55. Pel que fa a la Laura, va concloure la 72 ª entre més d’un centenar de participants, amb 1m8s75.