Andrea Jardí competeix demà al Descens puntuable per la Copa del Món, a Sestriere

Les males condicions meteorològiques a Sestriere (Itàlia) han motivat avui a l’ajornament del Descens femení, puntuable per la Copa del Món, en el que havia de competir la catalana Andrea Jardí. S’ha suspès a causa de l’espessa boira, l’organització ha trasllat la prova a demà diumenge, a l’espera de millors condicions.

 

La millor del primer i únic entrenament va ser la sueca Anja Paerson (1m41s44), amb l’eslovena Tina Maze just a 5 centèsimes i la nord-americana Lindsey Vonn, a 38/100. Són les úniques referències tres dies després d’haver-se disputat.

 

Finalment, els oficials de la FIS van decidir traslladar el Descens a diumenge, així com utilitzar el dilluns per celebrar la Super Combinada on participarà Andrea Jardí, que en principi estava prevista per demà diumenge, com un Super-G. La prova es disputarà a la pista Kandahar Banchetto de l’estació italiana, amb una longitud total de 2.695 metres, amb sortida a la cota 2.686 i un desnivell de 800 metres.

 

La visibilitat era zero a l’hora programada (10:30) a la pista Kandahar. Prop de la base de la muntanya, però, el sol estava tractant d’empènyer a través de la boira i els participants van continuar mantenint l’esperança que la boira acabaria per desaparèixer. Hi havia finestres d’esperança en forma de sol i cels blaus, però la boira no es va aixecar del tot i la visibilitat seguia sent escassa. Durant la llarga espera, algunes esquiadores van tractar d’entrenar-se en altres parts de la muntanya. Altres-austríaques, canadencs i suïsses-van passar part del dia a la carpa per veure pel Descens masculí de Chamonix.

 

Terra, desqualificat

Per la seva banda, el component masculí l’equip de la RFEDI, Ferran Terra, es va quedar a les portes d’aconseguir la plaça 20 en el gegant de Copa d’Europa de Meribel (França). El català va veure com els jutges decidien desqualificar per entendre que s’havia saltat una porta. Una llàstima que no descrèdit el treball del català, que va estar francament bé. En el primer set, que va dominar el noruec Markus Nilsen amb un crono de 1m11s73, Terra es va classificar en la 24a plaça, a 1s92 del líder provisional. En la segona baixada, Terra va millorar més encara la seva prestació i va concloure en la 12 ª posició amb 1m12s93 … fins que el veredicte dels jutges li va passar factura.

 

El vencedor final del Gegant va ser el guanyador de la segona mànega, el nord-americà Tommy Ford, que amb un temps total de 2m23s97 va superar per només 38/100 al noruec Nilsen. Pel que fa a Terra, sumades les dues mànigues va concloure en una bona 20 ª posició, a 2s61.

 

Cuche i Worley, vencedors

El Descens de Copa del Món que sí que s’ha pogut celebrar el dissabte és el masculí de Chamonix (França). La victòria va ser per al veterà (36 anys) suís Didier Cuche, amb un temps de 1m58s91 en una pista de 3.370 metres, amb sortida a la cota 1.870 i un desnivell de 870 metres. La temperatura era de 2º C negatius, a ple sol i un molest vent. La segona plaça va ser per al sorprenent italià Dominik Paris (a 67 centèsimes de segon), que amb prou feines 21 anys està donant molt que parlar aquesta temporada-la tercera per l’austríac Klaus Kroell, a 88/100.