Andrea Jardí i Ferran Terra escalfen motors per una nova temporada d’esquí alpí

Els millors esquiadors catalans Andrea Jardí i Ferran Terra, integrants de l’equip d’esquí alpí de la RFEDI, preparen la temporada entre Espanya, Itàlia, França, Suïssa, Xile i Argentina

Els esquiadors catalans components de l’equip de la Real Federación Española Deportes de Invierno (RFEDI) d’esquí alpí es troben en plena fase de preparació de la propera temporada, el principal objectiu seran les Copa del Món i d’Europa. Després de la retirada de María José Rienda, que s’ha incorporat a la RFEDI com a assessora de competició, l’equip nacional femení el componen l’andalusa Carolina Ruiz i la catalana Andrea Jardí (CAEI), mentre que el masculí seguirà tenint al català Ferran Terra (PEC) i al basc Paul de la Cuesta com a líders.

La major part de la preparació física s’ha portat ja a terme, primordialment al CAR de Sierra Nevada (Granada) i a Annecy (França). Allà han coincidit en diferents ocasions els quatre principals esquiadors al costat de diversos integrants dels equips B respectius, a més d’altres més joves. Això és perquè la direcció tècnica de la RFEDI ha decidit que els esquiadors del grup Junior tinguin l’opció de participar en part del programa d’entrenaments que es realitzin durant els mesos de juny a octubre d’aquest any. Sobre la base del rendiment i evolució dels esportistes proposats, així com als tests que realitzin en el mes d’octubre, podran optar a continuar amb el programa fins a la següent avaluació, el 22 de desembre. En el cas que algun no aconsegueixi assolir els objectius marcats, tant en els entrenaments com en els test, tornarà al seu centre de tecnificació.

Andrea Jardí

La jove catalana de 21 anys, Andrea Jardí, va iniciar la pretemporada a Sierra Nevada a finals de maig. La seva germana petita, la Laura (CAEI), membre de l’Equip B també va compartir escenari i va estar dues setmanes amb la preparació física i una altra esquiant.

A mitjans de juny Andrea Jardí es van traslladar cinc dies a Val d’Isere per entrenar les proves de velocitat (Descens i Supergegant), per després va estar cinc dies a Les Deux Alpes. Actualment, es troba a Zermatt (Suïssa) amb la resta de l’equip femení, on van arribar el dia 21 d’agost i passaran tota la setmana entrenant velocitat i al final dedicaran dos dies al Gegant i un a l’Eslàlom.

El dia 8 de setembre Andrea Jardí viatjarà a l’estació xilena de Termes de Chillán. A Xile no tenen previst competir en proves de la South American Cup i tornaran a Espanya el 29 de setembre.

El Grup júnior de la RFEDI, está intregrat principalment per les catalanes Anna Galofré (MLEC), Núria Pau (LMCE), Mariona Boix (LMCE), Julia Bargalló (CAEI), Ona Rocamora (CAEI), l’andalusa Georgina Fernández (Club Monachil Sierra Nevada), i les aragoneses Inda Garín (Club Esqui Jaca) i Marta Mora (C.P. Mayencos).

Ferran Terra

Pel que fa al jove català del PEC, membre de l’equip masculí de la RFEDI, la propera temporada tornarà a compartir protagonisme amb el basc Paul de la Cuesta (CAEI). La rutina de Terra ha estat bastant semblant a la de Jardí en aquesta època estival: molta preparació física al CAR de Sierra Nevada i a Annecy amb alguns dies de neu a finals de maig, aprofitant que a l’estació andalusa encara quedava neu.

Divendres passat va arribar Ferran Terra d’una altra estada d’entrenament físic a Annecy i el dilluns dia 22 d’agost va agafar un vol cap a Ushuaia (Argentina) per esquiar i, potser, participar en alguna prova de la South American Cup. Tornaran a Espanya el 18 de setembre.

El també català de 19 anys Pol Rocamora (CAEI), de l’Equip B, se’ls unirà en diverses ocasions. El Grup Júnior de la RFEDI està format per Alex Puente (CAEI), Juan del Campo (CEVA), Miquel Mateu (LMCE), Joaquim Salarich (LMCE), Adrià Bertrán (BELLV), Borja Gregorio (C.D.I), Álvaro Apraiz (Alpino Madrid) i Diego Apraiz (C.P. Mayencos).