Andrea Jardí i Pol Carreras s’acomiaden dels Mundials de Garmisch-Partenkirchen

Tot i que Andrea Jardí no va poder acabar l’Eslàlom femení, finalitza aquests Mundials després d’una notable actuació. La catalana va quedar fora en la primera màniga de  l’Eslàlom, que va tenir un marcat color austríac: or per Marlies Schild i plata per Katrin Zettel. El jove català Pol Carreras s’acomiada dels Mundials després de disputar l’Eslàlom. A la prova de qualificació, va ocupar la 29ª plaça, la qual cosa li va garantir un lloc a la final.

La catalana Andrea Jardí ha completat un excel·lent Mundial, aconseguint un 17è lloc en la Súper Combinada, tot i no poder finalitzar la primera màniga de la última prova.

L’última prova femenina del programa dels Mundials va coronar a l’austríaca Marlies Schild. Schild, de 29 anys, mai havia guanyat una medalla d’or en la seva dilatada carrera, tot i que fins ahir sumava vuit medalles (cinc en Mundials i tres en Jocs Olímpics). Schild va guanyar amb un temps total de 1m45s79, deixant la plata per al seu compatriota Kathrin Zettel, que va acabar a 34 centèsimes. El bronze va estar molt de temps en mans de la ídol local, l’alemanya Maria Riesch, però al final va anar a parar en mans de la sueca Pietilae-Holmner, a 65 centèsimes de la guanyadora.

Pol Carreras classificat per l’eslàlom del Mundial

El corredor català de 21 anys, va participar aquest dissabte a l’eslàlom classificatori i ho va fer amb una bona posició: 29ª entre 130 inscrits, dels quals 22 no van acabar alguna de les mànigues. El jove catalana Pol Carreras, va ocupar la 30è plaça provisional després de la primera màniga amb un crono de 53s23, per posteriorment marcar 52s88 i un total de 1m46s11, que li va atorgar aquesta 29ª posició final. El gran dominador de la jornada a la pista Horn / Hausberg va ser el rus Alexander Khoroshikov amb un total de 1m41s62.

Es tracta del primer Mundial sènior per al corredor de la FCEH, que ja n’ha participat a tres de categoria Júnior. Carreras ha estat fins ara centrat en el circuit FIS, i abans de dirigir-se a Garmisch va estar competint a l’estació suïssa de Veysonnaz.

L’esquiador català, tot i no estar plemanent satisfet de la seva actuació durant la prova classificatòria, assegurava que ho donaria tot a l’eslàlom. “Aniré al màxim a la primera baixada. No vull conservar i arribar en una posició molt enredarida. Després, la segona màniga no serviria per a res. Prefereixo jugar-m’ho tot al màxim. No tinc res a perdre i sí molt a guanyar, perquè si em surt bé, podré situar-me a dalt de cara a la segona màniga”.

Finalment, Carreras no va poder finalitzar la primera màniga de l’eslàlom, i es va quedar lluny de complir el seu somni: acabar entre els 30 primers.

Més informació a la web de la FCEH – disciplines.