Andrea Jardí i Xavier Salarich 1ers al Trofeu Jesus Serra

Els esquiadors de Copa d’Europa Andrea Jardí (CAEI) i Xavier Salarich van guanyar el passat cap de setmana l’espectacular Paral·lel del Trofeu Fundación Jesus Serra, disputat a Beret.

Dissabte 9 de març es va disputar el Gegant classificatori que va comptar amb 130 inscrits de totes les edats ja que es tractava d’una cursa open adreçada tant a corredors com aficionats. Els esquiadors classificats del Gegant van disputar diumenge la prova de Paral·lel. 

Andrea Jardí, del Club Aranès Esports Iuèrn (CAEI) i integrant de l’equip de la RFEDI va demostrar que, després de Carolina Ruiz, és la millor esquiadora espanyola del moment. Es va impossar a la final del Paral·lel a Mireia Clemente, Club d’Esquí Girona (GNA), excorredora l’equip de la RFEDI i actualment entrenadora al UEC-GRAN. El duel entre les dues esquiadores va ser apassionant amb una mànega en el primer set guanyada per Jardí, i una segona per Clemente. Finalment i amb la suma dels temps de les dues mànegues, la victòria va ser per a l’esquiadora del club aranès.

Pel que fa al podi masculí, el van ocupar els actuals membres de l’equip de Copa d’Europa de la RFEDI després de protagonitzar uns duels emocionants a la pista. Xavier Salarich, de La Molina Club d’Esports, es va imposar a Pol Carreras, del mateix club, després d’una final d’infart on tots dos van demostrar el seu altíssim nivell. Finalment va ser Salarich, de 23 anys i guanyador del gegant classificatori de dissabte, el que va pujar al més alt del podi i Carreras, de la mateixa edat, va quedar segon. El tercer lloc va ser per a l’esquiador de 22 anys Pol Rocamora, del CAEI i també membre de la RFEDI, que es va imposar a un competitiu Eduardo Pont, aranès i actualment entrenador al CAEI.