Andrea Jardí puja al podi al Gegant de Campionats d’Espanya

Andrea Jardí ha aconseguit repetir podi amb el seu segon triomf als Campionats d’Espanya d’esquí alpí que es celebren a l’estació granadina de Sierra Nevada del 13 al 16 d’abril

La segona jornada dels Campionats d’Espanya d’esquí alpí ha estat gairebé com una repetició de la primera. Com el dimecres 13 d’abril al Súper Gegant, el campió del Gegant té el mateix nom i cognom: Ferran Terra. El podi també ha tingut als mateixos protagonistes, només que els que ahir van ser plata (el vasc Paul de la Cuesta i la catalana Andrea Jardi) han canviat el color del seu metall amb els que havien estat bronze (el català Pol Carreras i l’andalusa María José Rienda). A la zona de meta en la segona màniga femenina s’han viscut moments molt emotius quan ha creuat la línia d’arribada María José Rienda que ha disputat avui dijous 14 el seu últim gegant. Demà divendres serà ja l’última jornada amb l’Eslàlom.

L’or, entre dues granadines

El Gegant femení tenia a tres candidates clares que han copat el podi i finalment la victòria ha estat per a la granadina Carolina Ruiz que és la que millor s’ha adaptat a les condicions canviants de neu. Ja en la primera baixada Ruiz ha marcat la línia tant a Rienda com a la tercera en el podi, la catalana Andrea Jardí, que havia estat plata al Súper-G de dimecres. Carolina Ruiz va baixar en 54s48, mentre que Rienda emprava 54s65 i Jardí se’n anava a 55s57, massa com per lluitar contra les seves rivals en la segona màniga.

Ruiz ha tornat a ser la més ràpida amb 57s18, amb un total acumulat de 1m51s66, deixant molt lluny (1s81) tant a Rienda (58s82 per 1m53s47) com a Jardí (58s77 per 1m54s34).

L’esquiadora Andrea Jardí ha reconegut que no ho ha fet bé. "No ha estat el meu dia. És cert que estem a final de temporada i l’esforç es nota però això és per a totes les competidores", ha dit la catalana amb l’autoexigència que la caracteritza. "Estic molt il.lusionada amb l’Eslalom de divendres en què espero fer el meu millor resultat en aquests Campionats d’Espanya".

CALENDARI CAMPIONAT D’ESPANYA DE ESQUI ALPÍ ABSOLUT

13-15 D’ABRIL

Divendres 15: Eslàlom, Campionat Espanya

– 7.30 h. obertura remuntadors.

– 8-8.30 h. reconeixement 1a màniga.

– 8.45 h. primera corredora (interval 30 ").

– 9.30 h. primer corredor (interval 30 ").

– 10.45-11.15 h. reconeixement 2 ª mànega.

– 11.30 h. primera corredora 2 ª mànega.

– 13.15 h. finalització.

PISTES

-Supergegant: Genil-Superga

-Eslàlom i gegant: Granados

Més informació al web de la FCEH – disciplines.