Andrea Jardí s’apropa a les millors a la Copa d’Europa d’esquí alpí

La catalana Andrea Jardí ha aconseguit la 8a plaça en el gegant de la Copa d’Europa disputat a l’estació italiana de Limone. Als seus 20 anys, Andrea Jardí s’acosta cada vegada més a les millors esquiadores i apareix com la més preparada per, en un futur no gaire llunyà, agafar el relleu de les consagrades María José Rienda i Carolina Ruiz.

Acompanyada de la seva germana petita, Laura, de 18 anys, Andrea Jardí va aconseguir ahir dilluns una de les seves millors classificacions en Copa d’Europa. Va finalitzar en vuitena posició en el Gegant disputat a Limone (Itàlia) que va guanyar la sueca Sara Hector.

"La veritat és que estic molt contenta amb aquest resultat, que em reafirma en el meu camí cap a reptes més grans. L’objectiu en començar la temporada era estar entre les trenta primeres per anar sumant punts i guanyar experiència, així de quedar entre les deu primeres és fantàstic". Ho deia Andrea mentre es desplaçava en automòbil a l’estació suïssa de Zinal, en companyia de la Laura i l’entrenador d’ambdues, l’italià Massimo Vitalini. A Zinal es disputen, dimarts i dimecres, dos gegants FIS en què Andrea, i també Laura, esperen seguir mostrant la seva progressió.

Andrea, campiona d’Espanya de Eslàlom júnior el 2007 i absoluta el 2009, va ser mundialista aquest mateix any (Val d’Isère) i olímpica el passat febrer, a Vancouver. El seu objectiu el 2011 no és altre que anar al Mundial de Garmisch-Partenkirchen, encara que és conscient que encara li queda molt per lluitar amb les millors. "He de seguir millorant, però estic molt satisfeta d’aquesta progressió”.

Abans de Limone, el passat dia 16, Andrea també va aconseguir bons registres a Val d’Isère, sempre en proves de Copa d’Europa. En el descens va ser 16ª, al eslàlom 23ª i en un altre descens, pertanyent a un Speed Event (prova de velocitat), va acabar la 19ª. "Encara que el que millor faig i el que més practico és el gegant, intento competir en totes les disciplines. Estic en edat de fer-ho, per guanyar experiència en cadascuna d’elles. Fins que no ets com Rienda (gegant / eslàlom) o Ruiz (descens / superga), no pots especialitzar-te en la recerca de competir contra les millors a la Copa del Món ".

De moment, l’experiència d’Andrea a la World Cup es redueix a dues aparicions. El 2007, en el Gegant de Sölden (68 ª en el primer set) i en la Supercombinada del passat dia 19, precisament a Val d’Isère, on no va poder acabar al sortir del traçat. "Jo ho vaig a seguir intentant, però és clar que la Copa del Món és una cosa molt seriosa", assegura. De fet, la seva planificació aquesta temporada és bàsicament competir en proves de la Copa d’Europa i de la FIS, encara que en algun moment aparegui en alguna de la sèrie mundial. "Veure les millors en acció és la millor manera de seguir aprenent per apropar-s’hi", afirma.

Pel que fa a la Laura, la petita de les Jardí, sembla seguir el camí de la seva germana. A Limone, va finalitzar en el 25è lloc en el mateix gegant. Abans, el dia 17, va acabar 7ª en una FIS Race disputada a Monte Spicco, un dia després de ser 36ª en un descens de Copa d’Europa celebrat a St Moritz. Al costat d’Andrea, dimarts i dimecres prendrà part també en aquests dos Gegants FIS de Zinal. La música d’aquesta saga tarragonina no ha fet més que començar a escriure els seus primers compassos.