Andrea Jardí serà baixa a la Copa del Món Grandvalira – Soldeu

Els dies 10, 11 i 12 de febrer, les millors esquiadores del món tenen una cita ineludible a Grandvalira-Soldeu (Andorra), per disputar dos Gegants i un Eslàlom puntuables per a la Copa del Món. La esquiadora olímpica catalana Andrea Jardí del CAEI, serà baixa en aquesta competició ja que està recuperant la seva millor forma competint en proves de Copa d’Europa i FIS, després de patir una lesió de genoll a la pretemporada.

La Copa del Món Grandvalira-Soldeu 2012 reuneix a les millors especialistes del moment. Entre elles hi ha la campiona de la Copa del Món la passada campanya 2010-11, l’alemanya Maria Hoefl-Riesch, així com el seu principal rival, la nord-americana Lindsey Vonn, que ara lidera la classificació general, a més de dominar en Descens i Supergegant, i de ser tercera en Gegant. La presència de esquiadores andorranes finalment no serà possible a causa de les lesions. Sí ho faran les tres primeres classificades a dia d’avui tant en Gegant (l’alemanya Viktoria Rebensburg i l’austríaca Anna Fenninger) com en Slalom (l’austríaca Marlies Schild, l’eslovena Tina Maze, que a més és segona en la general, i l’austríaca Michaela Kirchgasser).

Estan apuntades també la finlandesa Tanja Poutiainen (quarta en Slalom), la francesa Tessa Worley (quarta en Gegant), la nord-americana Julia Mancuso (sisena a la General i setena en Gegant), l’austríaca Katthrin Zettel (novena en la General i cinquena en Slalom) o la suïssa Lara Gut (14 ª de la General). Espanya estarà representada per la seva millor esquiadora del moment: Carolina Ruiz. La granadina, especialista en velocitat, ocupa actualment la 53 ª posició a la general de la Copa del Món amb 91 punts. No participarà en el Eslàlom però sí en els dos Gegants.

En total, 18 paísos ja tenen previst la seva participació. La delegació més àmplia és la d’Àustria, amb 34 persones, de les quals 13 són esquiadores, el que la converteix també en el conjunt més nombrós a la pista Avet.