Anna Esteve i Alex Puente subcampions d’Espanya de Súpergegant

L’esportista de tecnificació de la FCEH Anna Esteve i el corredor català Alex Puente, integrant de l’estructura esportiva de la RFEDI, es van dur ahir la medalla de plata al Súper gegant dels Campionats d’Espanya Absoluts celebrats a Baqueira Beret. Els també membres de l’equip estatal d’esquí alpí de la RFEDI Júlia Bargallò i Pol Carreras van assolir el bronze. Els Campions van ser Carolina Ruiz i Juan del Campo. 

El diumenge 29 de març es va celebrar el Súpergegant, la primera prova dels Campionats d’Espanya d’esquí alpí organitzats per la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI), conjuntament amb la Federació Catalana Esports d’Hivern (FCEH), el Conselh Generau d’Aran, l’ajuntament Naut Aran i l’estació de Baqueira Beret, entre altres institucions. 

Els millors esportistes de la FCEH en aquesta modalitat van ser Anna Esteve i Alex Puente, integrant també de l’estructura esportiva de la RFEDI. Tots dos van assolir la medalla de plata, seguits dels també esportistes de la FCEH i de la RFEDI, Júlia Bargalló i Pol Carreras, que van assolir el bronze.

L’esquiadora de Sierra Nevada Carolina Ruíz, que disputava l’últim SG de la seva carrera esportiva, va ser la guanyadora de la prova de velocitat, amb un temps d’1:55.85. A només +0.14 centèsimes, el segon lloc se l’ha endut la jove catalana Anna Esteve que ha donat la sorpresa, amb 1: 55.99. Júlia Bargalló, component de l’actual estructura RFEDI, ha estat tercera amb un temps d’1: 56.41. 

L’esquiador basc de la RFEDI, format a la Vall d’Aran, va ser el guanyador absolut de la prova de SG.Els seus contrincants, els catalans Alex Puente i Pol Carreras, també esquiadors de l’estructura de la RFEDI, van pujar al podi en segon i tercer lloc, respectivament. Puente va marcar un temps d’1: 52.03 i Carreras, 1:52.96.
 
A prop de 200 esquiadors al Gegant d’avui dilluns 30 de març
L’estació pirinenca rebrà uns 200 corredors (120 homes i 76 dones) per a les proves tècniques de gegant i eslàlom. Hi seran presents els esportistes joves que formen part de les estructures RFEDI com són Núria Pau, Júlia Bargalló, Quim Salarich, Alex Puente, Juan del Campo, Pol Carreras o Luca John. Carolina Ruiz, que culminarà la seva carrera amb el gegant ha explicat que ‘demà serà un dia per tornar a gaudir com en el SG i acomiadar-me ja de tots’. No podran participar els lesionats Paul de la Cuesta i Mariona Boix, que sí que han estat presents en l’arribada del SG animant als seus companys. En aquesta cursa també participaran els esquiadors dels tres centres de tecnificació que tenen equips d’alpí com són el d’Aragó, Sierra Nevada i el de la Vall d’Aran i altres esportistes seleccionats per les Federacions Territorials.