Arianna Vilar (MLEC) es proclama campiona d’Espanya Alevins I

El circuit Audi Quattro Cup Copa d’Espanya d’esquí alpí ha finalitzat la temporada 2012/2013 amb la prova reina en categoria Alevins: el Trofeu Pitarroy. La cursa, que porta divuit anys organitzant el Club d’Esquí Cerler Aneto, està considerada el campionat d’Espanya oficiós de la categoria (de 8 a 12 anys).

A la competició van participar corredors de fins a set Federacions Autonòmiques diferents: Aragonesa, Catalana, Navarra, Andalusa, Madrilenya, Basca i Valenciana. Així doncs, els Alevins, que estan acostumats a competir a nivell regional, van posar a pova les seves habilitats davant els millors esquiadors d’Espanya al llarg d’aquests dos dies de carreres a Cerler Aramon.

Campions d’Espanya de categoria Aleví

El Trofeu Pitarroy reconeix en forma de premi especial als millors corredors de cada categoria amb la suma dels temps de les dues curses. Així doncs, els següents corredors van guanyar la combinada i es van proclamar oficiosament nous campions d’Espanya: En Alevins I la catalana Arianna Vilar (May Luengo Ski Club) després de dues victòries i l’aragonès Ander Mintegui (Mayencos) després d’un primer i segon lloc. I en Alevins II la madrilenya Raquel Sepulveda (TECALP) amb dos triomfs i el català Jordi Costa (CANM-C) amb un quart i primer lloc.

Resultats Gegant

Dissabte 23 es va disputar un Gegant a una mànega. En Alevins I dames es va imposar la catalana Arianna Vilar (May Luengo Ski Club) amb un temps de 49.21. El van acompanyar al podi les aragoneses Paloma Antunez (EC Cerler Aneto) i Inés Araujo (Formigal EC) amb un crono de 49.58 i 50.28 respectivament. A més, des d’aquest any també es lliura una medalla al quart i cinquè classificat. La catalana Julia Ferreras (May Luengo Ski Club) i l’aragonesa June Garitano (CE Jaca) van finalitzar en aquestes posicions.

En Alevins I homes es va adjudicar la victòria l’aragonès Ander Mintegui (Mayencos) amb un temps de 47.78. Seguidament van acabar segon i tercer els catalans Ignasi Pla (GranUec) i Iu Vidal (May Luengo Ski Club) amb un temps de 48.71 i 48.76. En quart i cinquè lloc van quedar Natzarè Perez (Pas de la Casa Grau Roig) de la Federació Andorrana i el català Martí Torrades (GranUec).

En Alevins II dames va guanyar la madrilenya Raquel Sepulveda (TECALP) amb un temps de 46.04. En segona posició va quedar l’aragonesa Irati Rica (San Isidro CD) amb un crono de 47.14 i tercera va ser la catalana Martina Krattli (May Luengo Ski Club) després de marcar 47.19. La catalana Carla Barata (CEVA) i la navarresa Valentina Labbe (Esquí Navarra) van quedar en quarta i cinquena posició. En Alevins II homes va pujar a dalt del podi l’andalús Manuel El Mourabeten (Nevada Sport Club) amb un temps de 47.18. A 4/100 finalitzar Andres Garcia (Amics de San Isidro) amb un temps de 47.22 i 8/100 va quedar tercer Álvaro Chalbaud (CAEI) de la Federació Catalana amb un temps de 47.26. Molt a prop seu finalitzar els catalans Jordi Costa (CANM-C) i Jan Isern (GranUec).

Resultats Super Gegant

El diumenge 24 es va disputar un Super Gegant. En Alevins I dames va tornar a imposar la catalana Arianna Vilar (May Luengo Ski Club) amb un temps de 45.23. El van acompanyar al podi l’aragonesa June Garitano (CE Jaca) després de marcar 47.34 i la catalana Julia Ferreras (May Luengo Ski Club) amb un temps de 47.78. En quarta i cinquena posició finalitzar les aragoneses Paloma Antunez (EC Cerler Aneto) i Inés Araujo (Formigal EC). En Alevins I homes el català Pau Vall (CE Alpí Ceretà) va guanyar després de marcar 44.41. Segon va quedar l’aragonès Ander Mintegui (Mayencos) amb un temps de 44.73 i tercer va ser el català Martí Torrades (GranUec) amb un crono de 45.09. L’aragonès Lukas Rodriguez (CE Cerler Aneto) i el català Ignasi Pla (GranUec) van finalitzar quart i cinquè.

En Alevins II dames va tornar a guanyar la madrilenya Raquel Sepulveda (TECALP) amb un temps de 44.75. Segona va ser la navarresa Valentina Labbe (Esquí Navarra) i tercera la catalana Anna Vidaor (CAEI) amb uns temps de 45.29 i 45.61 respectivament. La catalana Martina Krattli (May Luengo Ski Club) i l’aragonesa Irati Rica (San Isidro CD) van ser quarta i cinquena classificades. En Alevins II homes els cinc primers classificats van ser de la Federació Catalana. Jordi Costa (CANM-C) es va adjudicar la victòria amb un temps de 44.90, seguit d’Alvaro Chalbaud (CAEI) amb un crono de 44.96 i Lluís Relat (CANM-C) després de marcar 45.42. Lluc Julia (May Luengo Ski Club) i Jaume Pujol (La Molina CE) van finalitzar en quarta i cinquena posició.

Més de vuit-centes persones entre corredors, familiars i amics van gaudir d’una emocionant tarda que es va fer el lliurament de trofeus del Gegant, un concurs de ball al ritme de "Gangnam Style" i es van sortejar diversos regals per gentilesa d’Audi, Hero i Atomic , patrocinadors del circuit.