Arriba el 8è Torneig Internacional de Veterans del FC Barcelona

Per vuitè any consecutiu, els veterans de l’equip d’hoquei gel del Futbol Club Barcelona organitzen el seu Torneig Internacional els dies 3, 4 i 5 de juliol a la pista de gel del FC Barcelona.

Constituïts com a associació esportiva catalana des de 1996, al llarg de la seva ja llarga vida els Veterans Hoquei Gel FC Barcelona han disputat nombrosos partits i tornejos contra equips espanyols i estrangers, dins i fora d’Espanya. A l’any 2008 van organitzar la primera edició d’un torneig internacional a la ciutat de Barcelona, amb una participació limitada a cinc equips. Aquella primera edició va ser guanyada per l’equip txec Cheb Old Boys, integrat majoritàriament per antics jugadors de la selecció nacional de Txecoslovàquia. Des de llavors, el torneig ha anat ampliant progressivament el nombre i qualitat dels equips participants, i entre el palmarès de guanyadors figuren el mateix FC Barcelona en dues ocasions (2011 i 2012), equips nacionals com el CH Madrid Veteranos el 2010, l’equip rus Torpedo Yaroslavl (guanyador de les dues darreres edicions, amb ex jugadors professionals de la primera divisió russa), equips italians, etc. 

Participació de 12 equips 

L’edició d’aquest any comptarà amb la participació de 12 equips, provinents d’Holanda, Alemanya, Itàlia, França, República Txeca, Rússia i Espanya) i integrats per jugadors “veterans”. En aquest punt, els organitzadors imposen una estricta norma segons la qual l’edat mitjana de cada equip ha de ser, com a mínim, de 35 anys; però més d’un equip, inclòs el local, compta amb jugadors que s’acosten als 60 anys d’edat. Com ja va succeir en ocasions anteriors, els Veterans d’Hoquei Gel FC Barcelona s’han vist forçats a seleccionar els equips participants, doncs les sol·licituds de participació han excedit en molt el limitat nombre de places disponibles. El Sr. Marcel Pujol, President de l’associació, ens resumeix el secret d’aquest èxit:

“D’una banda, el nivell tècnic i humà de tots els participants és altíssim, i això afavoreix que jugadors i públic gaudeixin d’uns partits de primer nivell. D’altra banda, sempre hem entès que el nostre torneig havia d’afavorir el sentit d’amistat entre tots els esportistes participants, de manera que ens esforcem en oferir un programa d’activitats suplementari que els resulta molt atractiu, particularment als estrangers. De fet, un dels criteris per seleccionar o excloure equips participants és la seva disposició per a participar en aquestes activitats extra esportives, com ara el sopar de germanor que oferim el dissabte a la nit.”

5 de juliol la gran final

El torneig es desenvoluparà el divendres, 3 de juliol, entre les 20:00 i les 00:00 hores, i el dissabte i diumenge, 4 i 5 de juliol, de 09:00 a 17:00 hores, jugant-se la final el proper 5 de juliol a les 16:15 hores.

El palmarès de les edicions anteriors és el següent:

2008 Campió: HC Cheb Old Boys. Subcampió: Veterans Hoquei Gel FC Barcelona
2009 Campió: Dinosauri Cortina D’Ampezzo. Subcampió: CH Madrid Veteranos
2010 Campió: CH Madrid Veteranos. Subcampió: Cool Mokum Amsterdam
2011 Campió: Veterans Hoquei Gel FC Barcelona Blau. Subcampió: Cool Mokum Amsterdam
2012 Campió: Veterans Hoquei Gel FC Barcelona Blau. Subcampió: Finnair Pilots Hockey, Hèlsinki
2013 Campió: Tordedo Yaroslavl, Moscow. Subcampió: Veterans Hoquei Gel FC Barcelona Blau
2014 Campió: Torpedo Yaroslavl, Moscow. Subcampió: Veterans Hoquei Gel FC Barcelona Blau 

Enllaços relacionats
Partits i horaris