Arriba el dia mundial de la neu amb activitats especials

El proper diumenge dia 19 de gener, se celebra el Dia Mundial de la Neu (World Snow Day). Es tracta d’una jornada promoguda per la Federació Internacional de l’Esquí (FIS) i que forma part d’una campanya iniciada per la FIS per tal d’acostar la neu als infants i a les seves famílies.

El World Snow Day, dia internacional de la neu, arriba aquest cap de setmana a la seva segona edició, després que congregués l’any passat més de 7.000 participants en 39 països diferents amb l’objectiu d’acostar els més petits a la neu i sumar nous aficionats. ‘Amb aquesta proposta intentem explicar que els esports d’hivern són una activitat a l’abast de tothom. Per això, esperem seguir animant més persones joves a provar l’esquí per primera vegada i que això ens ajudi a crear una generació futura d’amants de la neu’, explica Gian Franco Casper, president de la FIS. El World Snow Day va néixer amb l’objectiu de promocionar activitats especials a la neu dirigides a nens i a joves, facilitant el coneixement i l’experimentació de l’esquí i altres activitats a la neu a les estacions d’esquí en plena natura.

Les estacions d’esquí del grup de FGC programen les següents activitats especials orientades tant als aficionats experts com als que volen aprofitar el dia per debutar en el món de l’esquí.  

La Molina

El 19 de gener la Molina comptarà amb la presència de persones invidents i a Anna Cohí, discapacitada visual i membre de l’Equip Paralímpic Espanyol d’Esquí Alpí entre el 2003 i el 2010, que farà una xerrada i realitzarà baixades amb invidents i participants sense discapacitats però amb ulleres especials que vulguin provar què és baixar una pista sense veure-hi. Tothom que vulgui participar-hi es pot inscriure a través del web: www.lamolina.cat o enviant correu electrònic a: isarle@lamolina.cat

Més informació: www.lamolina.cat

Port Ainé – Espot

En motiu del World Snow Day, la estacions de Port Ainé i Espot organitzen diferents actes. Port Ainé organitza el dissabte 18 de gener una excursió amb raquetes nocturnes a partir de les 6 h de la tarda i a Espot es farà una xocolatada popular i rutes de descoberta amb raquetes de neu el diumenge 19 de gener.

Més informació: www.skipallars.cat

Vall de Núria

El 19 de gener Vall de Núria  es suma al World Snow Dayvol amb  la ja clàssica Nit del Papu, una festa local en la que es farà una baixada de torxes, amb esquiada nocturna per pistes amb servei de brou calent i aperitiu. L’snowpark estarà obert en horari nocturn i al Bar Finestrelles hi haurà Graellada i música en viu a càrrec de “Torn de Nit”. Més ambient impossible! El dia 18 de gener, aprofitant que el Cremallera amplia l’horari amb un tren a les 23.00 i un a la 01.00, es celebrarà també la sortida Raquetes sota la lluna plena.

Més informació: www.valldenuria.cat

Vallter

El 19 de gener es portarà a terme la Matinal Esquí de Muntanya, una activitat organitzada pel Ski Club Camprodon. Aquest any aquesta activitat passarà pel Clot de la regalèssia, Bacivers i Bastiments. En motiu del World Snow Day a Vallter s’oferirà una degustació de tapes als bars de l’estació.

Més informació: www.vallter2000.com


Els detalls de totes les activitats es poden consultar als webs
www.lamolina.cat, www.valldenuria.cat, www.vallter2000.com i www.skipallars.cat.