Àstrid Fina tanca els Jocs amb un diploma olímpic en banked slalom

foto

La medallista de bronze catalana marxa dels Jocs Paralímpics de PyeongChang amb una 6a posició en aquesta difícil modalitat, on se superen portes al llarg d’un traçat de mig tub amb monticles. La rider s’ha vist condicionada per la meteorologia, que ha impedit poder entrenar sobre el circuit. 

Amb el somni complert d’una medalla, aconseguida dilluns en snowboard cross, Àstrid Fina encarava aquesta matinada la seva segona i última cita dels Jocs Paralímpics de Corea. Una prova, el banked slalom, sempre difícil i on la rider catalana no s’ha trobat còmode. La 6a posició final és el segon diploma olímpic que obté, després d’acabar en la mateixa posició a la prova de snowboard cross de Sotxi 2014.

Al Jeongseon Alpine Centre de PyeongChang, la rider barcelonina havia d’enfrontar-se a tres baixades en solitari, d’entre les quals es decidia el millor temps. La primera l’ha completat amb un temps d’1:10.54, que la col·locava en 5a posició.

En canvi, una caiguda en una corba en la segona baixada ha provocat que perdés una posició en la classificació general. Ja en la tercera i definitiva baixada, la catalana s’ha trobat millor i ha registrat el seu millor temps, 1:07.11, tot i que no li ha servit per remuntar posicions.

La medalla d’or ha estat per a l’holandesa Bibian Mentel-Spee, la gran dominadora del circuit, que ja es va endur l’or en snowboard cross i que ha registrat un millor temps de 56.94. El podi l’han completat la nord-americana Brittani Coury, amb 59.87, i la també holandesa Lisa Bunschoten, amb 1:00.04.

“Tinc un sabor una mica agredolç, tot i que estic molt contenta per la medalla. Tot això em fa aprendre i he de treballar més hores” explicava Fina en acabar. “M’ha costat adaptar-me a la pista. A la tercera mànega m’he trobat més segura, però això hauria d’haver passat a la primera”. I és que la pluja caiguda les hores prèvies a la prova va afectar el circuit, que estava gelat i va impedir que poguessin entrenar.

Àstrid Fina tanca així la seva segona participació en uns Jocs Paralímpics, després de Sotxi, amb una medalla de bronze històrica i un diploma olímpic, sens dubte un balanç positiu. “Estic contenta i encara no sé fins a on puc arribar perquè estic millorant, a veure on està el meu límit” explica la catalana, que ja mira de cara al següent cicle olímpic. “Vull arribar a Pequín 2022, i després ja veurem què passa”.

Enllaços d’interès

Resultats