Avui divendres es disputa el Paral·lel Sprint a Espot

L’estació d’Espot de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya va acollir dimecres la jornada de classificació de la prova de Paral·lel Sprint dels Mundials de Telemarc 2013, una prova que s’havia de disputar ahir dijous però que es va haver anul·lar a causa del fort vent. 

En aquesta jornada de classificació la suïssa Amelie Reymond va estar de nou la més ràpida i el francès i mitjà dels germans Lau, Philipe, l’home amb el millor temps. En categoria masculina són 16 els telemarquers que estaran presents en les finals, mentre que entre les dones, seran 8Veure relació d’esportistes classificats.

Canvi de programa

La prova de Paral·lel Sprint que havia de disputar-se ahir dijous ha estat anul·lada a causa del fort vent. Les previsions meteorològiques apunten a una disminució del vent de cara al dia d’avui. Per tant, la final de Paral·lel Sprint passaria a disputar-se avui i la prova de Paral·lel Sprint per equips es desplaçaria a dissabte. Diumenge, tal i com estava previst inicialment, es tancaria la competició amb la cursa d’Sprint i la cerimònia de cloenda dels Campionats.

Paral·lel Sprint

Aquesta és la modalitat més ràpida del Telemarc i que requereix una gran habilitat per compaginar la velocitat amb la tècnica. Es tracta d’una carrera que està formada per dues mànigues en un traçat de modalitat sprint. El circuit està compost per un traçat com si es tractés d’un Gegant d’esquí alpí, però també inclou un espectacular salt a la meitat del mur de la pista de l’Estadi, així com un gir de 360º i una part final amb portes d’estil lliure. 

Requisits classificatòris

Per classificar-se per a aquesta prova, els telemarquers van haver d’aconseguir sumar ahir el menor temps entre les dues baixades, però sense oblidar que s’ha d’utilitzar la tècnica del Telemarc amb el mínim nombre d’errors possible per evitar penalitzacions en el temps.

Enllaços relacionats
Web Oficial del Mundial