Baqueira Beret acollirà el Mundial de Periodistes 2015

L’estació aranesa de Baqueira Beret serà l’amfitriona del Campionat del Món d’Esquí de Periodistes que se celebrarà al gener de 2015.

La potent candidatura conjunta presentada per Baqueira, el Conselh Generau d’Aran i la secció espanyola de l’Esquí Club International des Journalistes (SCIJ), ha estat votada per unanimitat per l’Assemblea General del SCIJ celebrada a Mt Palandoken (Turquia), durant el transcurs de la reunió corresponent al 59è Campionat del Món de Periodistes.

La delegació espanyola ha hagut de superar el difícil escull de l’estació francesa de Meribel, que el 2015 acollirà les finals de la Copa del Món de la FIS i pretenia reforçar la seva imatge amb la presència dels 225 periodistes que participen habitualment en el seu propi campionat .

Els francesos van retirar la seva candidatura a la vista dels nombrosos suports que havia recollit l’estació de Baqueira Beret i l’innegable atractiu de la Val d’Aran, que acollirà aquest esdeveniment per tercera vegada en la seva història. La candidatura aranesa va ser votada per aclamació, sense cap vot en contra.

L’equip espanyol va acudir a Mt Palandoken amb un curt equip de periodistes esquiadors, però que van aconseguir acostar-se al pòdium en les diverses competicions. Els millors resultats van ser el quart lloc en Slalom Gegant de Cris Gibert (Barcelona TV) en la categoria Júnior Femenina, i el vuitè lloc en la disciplina de Fons de Jaume Castell (La Guia de l’Esquiador / Telepirineus.cat) en categoria Super Sènior.

Aquest Campionat que se celebra tots els anys, agrupa periodistes esquiadors de més de cinquanta països. L’any que ve se celebrarà a la localitat italiana de Civetta, i el 2014 serà Champery (Suïssa) la que acollirà aquesta cita mediàtica abans que arribi a les pistes araneses de Baqueira Beret el 2015.