Baqueira Beret acull els Campionats d’Espanya d’esquí de fons de tècnica lliure i relleus

foto

El 25 i 26 de març els fondistes catalans s’enfrontaran als millors esportistes a escala estatal, per determinar qui són els millors d’Espanya.

 

Baqueira Beret serà l’estació encarregada d’acollir als 160 esportistes que disputaran els Campionats d’Espanya d’Esquí de fons per totes les categories en tècnica lliure i relleus.

La Real Federación Española Deportes de Invierno (RFEDI), juntament amb la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) i l’estació aranesa organitzen la prova, puntuable per a la Copa Espanya. De fet, serà l’última prova del circuit i a més, decidirà els nous campions del circuit.

El dissabte serà el torn dels Campionats d’Espanya FIS d’esquí de fons amb les proves de tècnica lliure de 10 i 5 quilòmetres per a les categories Màster, Sènior, U20 i U18. En canvi, els esportistes de la categoria U16 competiran en les distàncies de 7,5 i 5 quilòmetres. Els U14 faran 5 i 2,5 quilòmetres, mentre que els més menuts (U12) disputaran la prova en la distància de 2,5 quilòmetres.

L’última jornada dels campionats, el diumenge, es disputaran les proves per relleus. Per a les categories absolutes i U16 la prova de 5 quilòmetres s’organitzarà de la forma següent: el primer home disputarà la prova en estil clàsic, la segona dona ho farà en estil lliure i el tercer home en estil lliure. Els fondistes de les categories U14 i U12 hauran de transcórrer una distància de 2,5 quilòmetres.

La delegació catalana que disputarà els Campionats està conformada per gairebé una cinquantena de corredors. Entre els quals s’hi troben els campions d’Espanya de l’any passat, que intentaran revalidar el seu títol.

Les germanes Iglesias del club ANEC, la Lydia i la Maria, donaran el millor per tornar a ser les millors. La Lydia és l’actual campiona absoluta en estil clàssic i la Maria és la vencedora en U16 en estil clàssic i lliure. En Francesc Colell del CEFUC va guanyar també en U16 en estil clàssic i lliure. En U14 estil clàssic la Marta Moreno del CAEI i en Martín Morales del BELLVER són els actuals campions, mentre que en lliure ho són en Martín Morales en categoria masculina i la Jana Selles del BELLVER en femenina. Els millors esportistes  de l’any passat de la categoria U12 estil clàssic també van ser catalans, l’Eva de la Hera del BELLVER i l’Aniol Borrell del FEC. L’Aniol també és l’actual campió en estil lliure.

 

Enllaços d’Interès: 

Nota Informativa

Classificació Provisional Copa d’Espanya