Baqueira Beret recupera l’esperit Pirena amb el Campionat d’Espanya de Mushing

Un cop més, arriba l’espectacle i l’alt rendiment als cims dels Pirineus de la mà del múixing. El Campionat d’Espanya de Trineus amb Gossos (Gran Premi Advance) reuneix aquest proper cap de setmana a Baqueira Beret a 80 participants i més de 500 gossos en competició. Participaran en alguna de les 10 categories establertes, entre trineus i skijoring. Els trineus hauran d’afrontar un recorregut de 10 quilòmetres que, amb sortida al Pla de Beret, els portarà fins a l’Orri. Un traçat sinuós i exigent que posarà a prova la relació entre el múixer i els seus gossos. El Campionat d’Espanya està organitzat per la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i la Real Federacion Espanyola de Deportes de Invierno i amb la col·laboració d’Affinity Advance.

 

Dels més de 80 equips participants, 18 competeixen en la categoria de skijoring (esquí de fons amb un o dos gossos) i la resta ho fan en trineus d’entre 4 i 12 gossos, distribuïts en categories diferents segons el nombre de gossos i segons si es tracta de gossos nòrdics o no. També s’estableix una categoria infantil amb un trineu tirat per dos gossos. Fins Baqueira Beret es desplaçaran participants arribats de fins a 9 comunitats autònomes espanyoles.

 

Entre els catalans inscrits figuren el múixer de les Terres de l’Ebre Kiko Vallespí, Campió d’Espanya de múixing sobre terra i primer català classificat a la darrera edició de Pirena Advance, el veterà Josep Domingo, Carles Franch, que va acabar vuitè a la Pirena advance 2011, o Lázaro Martínez, segon classificat en la categoria de gossos nòrdics a la Pirena.

 

La prova tindrà lloc en dues mànigues. El dissabte 26 de febrer els participants sortiran a partir de les 10:00h i l’últim finalitzarà cap a les 12:30h. El diumenge la cursa serà de 09:30 a 12:00h. Els vencedors de la suma de les dues mànigues seran els guanyadors del Campionat d’Espanya sobre Neu.

 

De nou el Campionat compta amb el suport d’Affinity Petcare, marca líder en alimentació per animals de companyia a Espanya. La preparació i alimentació dels gossos per a la carrera són els factors clau que fan guanyadors als més preparats.

 

Més informació al web de la FCEH – disciplines.