Barcelona, 1ra seu preolímpica cap a Sochi 2014

La selecció femenina d’hoquei gel jugarà a casa el seu primer Preolímpic classificatori pels Jocs Olímpics de Sochi 2014.

La Pista de Gel del FC Barcelona acollirà del 12 al 14 d’octubre la primera fase del Preolímpic d’hoquei gel femení, classificatori pels Jocs Olímpics de Sochi 2014, on participarà per primer cop una selecció espanyola.

L’equip espanyol, amb dues medalles de plata aconseguides als dos darrers Campionats del Món en la seva categoria, es veurà les cares amb seleccions amb més tradició en aquest esport, com són Dinamarca, Hongria i Croàcia.   

Entrenaments d’èxit amb 49 joves molt motivades

El director tècnic nacional d’hoquei gel de la Federació Espanyola d’Esports de Gel (FEDH), Karlos Gordovil, ha manifestat l’èxit de les jornades d’entrenament realitzades abans del Preolímpic durant el Campament de Desenvolupament i Tecnificació femení. Gordovil va tenir al seu càrrec un total de 49 jugadores "molt joves i motivades", el que ha permès afirmar ser "molt optimista de cara al futur de l’hoquei gel femení al nostre país".

Una gran evolució tècnica

El màxim responsable esportiu de l’hoquei gel espanyol ha reconegut que "hem pogut veure una gran evolució tècnica de les jugadores en molt poc temps i una gran motivació davant la disputa de dos grans cites internacionals a casa nostra per aquesta temporada, el primer Preolímpic de la història espanyola a Barcelona i el Campionat del Món que tindrà lloc a Puigcerdà el proper mes d’abril ".

3 fases prèvies

El en debut de la selecció d’hoquei gel cap a la carrera olímpica està dividit en tres fases prèvies, de les quals només dos equips acompanyaran als sis que ja estan classificats per a la prova russa: Canadà, Estats Units, Finlàndia, Suïssa, Suècia i Rússia.

L’equip guanyador de la primera fase a Barcelona, el Grup G, jugarà la segona fase del 8 al 11 de novembre a Shanghai (Xina) o a Liepaja (Letònia), i els guanyadors d’aquests respectius grups passaran a jugar del 7 al 10 de febrer de 2013, tot just un any abans de Sochi 2014, les darreres competicions classificatòries a Bratislava (Eslovàquia) o Weiden (Alemanya).  

  
Dates i horaris de la competició
  
Divendres, 12 d’octubre:
16:00h Hongria – Dinamarca 20:00h Croàcia – Espanya 

Dissabte, 13 d’octubre:
16:00h Croàcia – Hongria 20:00h Dinamarca – Espanya

Diumenge, 14 d’octubre:
16:00h Dinamarca – Croàcia 20:00h Espanya – Hongria
 

Jornades de promoció esportiva

A més de la competció, la Federació Espanyola d’Esports de Gel (FEDH) ha organitzat tres activitats dedicades a la promoció i captació de noves esportistes sota la supervisió del Director Tècnic Nacional d’Hoquei Gel, Karlos Gordóvil.

L’acte central d’aquestes activitats tindrà lloc durant el matí del dissabte 13 d’octubre, declarat com el Dia Mundial del Hoquei Gel Femení per part de la Federació Internacional d’Hoquei Gel (IIHF). Amb aquesta acció es vol mostrar a les noies que habitualment practiquen hoquei línia i hoquei sobre patins, la gran similitud que hi ha entre l’esport que realitzen i una disciplina olímpica com el hoquei gel femení.

Per la seva banda, tant el divendres 12 d’octubre com el diumenge 14, també es realitzaran diferents activitats amb equips de les categories inferiors dels clubs d’hoquei gel espanyols.

Festival Nacional

En el matí del divendres 12 hi haurà un Festival Nacional destinat als equips de la categoria Sub 11, que jugaran en format de 3 contra 3 amb la pista dividida en 3 camps. A més el diumenge 14 hi haurà partits entre els equips de les categories Sub9 i Sub13 del FC Barcelona i del Club Gel Puigcerdà.

Arxius relacionats

Dossier de premsa

Enllaços
 
Federació Internacional d’Hoquei Gel (IIHF)

F.C.Barcelona