Barcelona acull el Campionat d’Espanya de Patinatge sobre Gel 2010

La Pista de Gel del FC Barcelona acull els dies 18 i 19 de desembre l’edició 2010 del Campionat d’Espanya absolut de patinatge sobre gel. La màxima competició nacional, que torna a Barcelona per primera vegada en deu anys després de l’edició de 2001.

En aquesta ocasió, es comptarà amb la participació de prop de 50 esportistes, entre ells els membres de la FCEH Quim Piris del CEGVA i Mònica Gimeno, Dani Peris i Crsitina Manzanera del FCBarcelona. Esportistes que prendran part en les categories d’individual (sènior, júnior i novice), de dansa i de parelles. El Programa Curt de cadascuna d’elles tindrà lloc el dissabte 18 de 11:30 a 18:00 h i el Llarg diumenge 19 de 9:30 a 16:00 h. Durant la tarda de diumenge també se celebrarà la tradicional Gala dels campions, prevista per les 16:30 h.

Sonia Lafuente i Javier Fernández es van convertir el passat mes de febrer en els primers patinadors a competir, després de moltes edicions sense representació espanyola, en uns Jocs Olímpics, els de Vancouver 2010. Sens dubte, aquests dos joves de tan sols 19 anys són la principal atracció del Campionat d’Espanya de Patinatge sobre Gel Barcelona 2010.

Fernández, catorzè a Vancouver 2010, serà el màxim favorit per revalidar el títol de la categoria sènior masculina, sempre amb el permís de Javier Raya. El patinador nascut a Quatre Vents posarà tota la carn a la graella a la Pista de Gel del FCB ja que assegura que interpretarà ‘els mateixos programes que faig en les competicions internacionals, que són els que faré també a l’Europeu i al Mundial d’aquest any, ‘Nu Pagadi’ al programa curt i ‘Pirates del Carib’ al llarg ‘.

El primer olímpic espanyol després del debut de Darío Villalba el 1956 afronta aquest Campionat d’Espanya ‘com un pas més dins de la preparació per a les grans competicions de l’any ‘. Fernández, vuitè en el passat Campionat d’Europa i dotzè en l’últim Mundial, reconeix que en aquesta temporada podrà lluitar per objectius més ambiciosos en les grans competicions ja que els seus programes han millorat ‘Amb la incorporació dels salts combinats amb triple, ja que considero que cada any he de donar petits passos per seguir progressant ‘.

En la present campanya, Javier Fernández, que tot i comptar amb només 19 anys ja fa anys que està considerat com el millor patinador espanyol de la història, ja ha demostrat la seva evolució esportiva aconseguint la cinquena posició en una prova del ISU Grand Prix, com l’Skate Canada International celebrat a Kingston, o la novena a la Cup of Russia, davant algun dels millors especialistes del món. El jove patinador ja va disputar l’última edició del Campionat d’Espanya, celebrada a Barcelona l’any 2001-amb tan sols 10 anys-, de la qual assegura que només recorda que ‘feia molta calor a la pista’.

Per la seva banda, a Sonia Lafuente li encantaria ‘fer una bona actuació a Barcelona i aconseguir que la gent gaudeixi ‘amb ells. L’esportista de Majadahonda reconeix tenir

‘Moltes ganes’ per demostrar les seves millores en els últims mesos després del seu debut olímpic a Vancouver, entre els quals destaca una ‘confiança dins del gel i el fet de poder gaudir una mica més a la pista i preocupar una mica menys ‘.

Lafuente, que ve de guanyar el cap de setmana la prova absoluta femenina de la Golden Spin disputada a Zagreb (Croàcia), té com a principal objectiu de l’any intentar ‘Entrar entre les deu primeres classificades en el Campionat d’Europa’. Igual que en el cas de Javier Fernández, l’olímpica realitzarà a Barcelona ‘els dos mateixos programes de les grans competicions internacionals per a aquesta temporada, la ‘Passió de Crist’ al Curt, en el qual porto un vestit que acompanya molt bé amb la coreografia, i ‘Els Miserables’ per el Llarg ‘.

Amb 19 anys acabats de fer a principis d’aquest mes, Sonia Lafuente és la gran promesa del patinatge sobre gel en categoria femenina. El passat febrer es va convertir en la primera espanyola després de vuit anys a disputar uns Jocs Olímpics, a més d’haver aconseguit la primera medalla espanyola en un ISU Junior Grand Prix (Mèxic 2006) i en penjar-se l’or en aquesta modalitat esportiva en un Festival Olímpic de la Joventut Europea (FOJE), a Jaca 2007. Lafuente reconeix guardar uns bons records del seu pas per la Pista de Gel barcelonina en els seus inicis com patinadora, una pista que per a ella ‘té una temperatura ambient molt còmoda ‘.

 

HORARIS:

Dissabte, 18 desembre 2010, PROGRAMA CURT:

11:30 h Categoria Novice Femení

13:30 h Categoria Novice Masculí

13:54 h Categoria Júnior Femení

15:51 h Categoria Júnior Masculí

16:21 h Categoria Sènior Masculí

16:57 h Categoria Sènior Femení

17:30 h Categoria Parelles Júnior

17:42 h Categoria Dansa sobre gel Júnior

 

Diumenge, 19 desembre 2010, PROGRAMA LLARG:

09:30 h Categoria Novice Femení

11:27 h Categoria Novice Masculí

11:51 h Categoria Júnior Femení

13:36 h Categoria Júnior Masculí

14:06 h Categoria Sènior Masculí

14:42 h Categoria Sènior Femení

15:15 h Categoria Dansa sobre gel Júnior

16:00 h Lliurament de premis

16:30 h Gala de Campions

 

ÚLTIMES EDICIONS CELEBRADES:

2001 – Barcelona

2002 – Jaca (Osca)

2003 – Palau de Gel de Madrid

2004 – Vielha (Lleida)

2005 – Collado Villalba (Madrid)

2006 – Jaca (Osca)

2007 – Valdemoro (Madrid)

2008 – Logronyo

2009 – Majadahonda (Madrid)

2010 – Barcelona

 

Informa FEDH