Barcelona, seu de la final de la Copa del Rei 2014

La Pista de Gel del FC Barcelona acollirà el pròxim cap de setmana la celebració de la final a quatre de la Copa del Rei Sènior d’hoquei gel. 

El president de la FCEH , Oscar Cruz, present als parlaments de la roda de premsa d’aquesta Copa del Rei al Palau Blaugrana, ha agraït al Futbol Club Barcelona que s’hagi compromès a construir un palau de gel dins del nou projecte del Camp Nou.

Aquesta serà la primera ocasió en 17 temporades que la ciutat de Barcelona aculli la fase final del Torneig del KO, en què es disputaran els partits de semifinals el dissabte 22 a les 13:45 h, amb un derbi català entre FC Barcelona i CG Puigcerdà emès en directe per Teledeporte, i a les 21:15 h amb un derbi basc entre Escor BAKH i CHH Txuri Urdin. La final, que mesurarà els guanyadors de les dues eliminatòries, tindrà lloc el diumenge 23 a les 13:45 h i també serà emesa per Teledeporte.

En els parlaments de la presentació que ha tingut lloc avui al Palau Blaugrana, la Tinent d’ Alcalde d’Igualtat, Qualitat de Vida i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos, ha assegurat que ‘volem que la ciutat de Barcelona es vagi identificant cada vegada més amb els esports de gel i d’hivern. Sóm al projecte de Barcelona 2026, que no té sentit si no va acompanyat del suport a aquests esports’ , i ha destacat que aquesta Copa del Rei d’hoquei gel és una gran oportunitat per crear afició.
 
Per la seva banda, la presidenta de la Federació Espanyola d’Esports de Gel (FEDH), María Teresa Samaranch, ha agraït tant al FC Barcelona com a Televisió Espanyola i a les institucions la seva vinculació amb aquesta competició i ha reconegut que ‘ens agradaria tenir una Lliga més àmplia, però perquè això es produeixi necessitem més pistes de gel a Espanya. En una pista de gel es poden practicar fins a quatre esports olímpics i això seria important per generar esportistes en grans ciutats del nostre país, com València o Saragossa, que no disposen d’una instal·lació de gel ‘ .

El vicepresident d’hoquei gel de la FEDH, Frank González, ha parlat sobre el sistema de competició d’aquesta Copa del Rei, on ha destacat que hi són els quatre equips més forts del moment, amb els dos finalistes de la Lliga Nacional, CG Puigcerdà i Escor BAKH , i els dos conjunts que acaben de guanyar les seves eliminatòries de quarts de final, CHH Txuri Urdin i la SAD Majadahonda en dos partits i el FC Barcelona a l’ Aramon CH Jaca , l’actual defensor del títol, en tres. González ha assegurat que espera que ‘aquesta federació segueixi endavant oferint el gran nivell de creixement que està mostrant i que la creació de més pistes vindrà acompanyada de més llicències federatives , una cosa que tenim clar i pel que estem treballant’.

D’altra banda, el president de la FCEH , Oscar Cruz, ha agraït al Futbol Club Barcelona que s’hagi compromès a construir un palau de gel dins del nou projecte del Camp Nou, ja que és conscient que a Catalunya hi ha únicament tres pistes, i totes elles són molt antigues. Cruz ha donat les gràcies per portar la final de la Copa Catalunya.

El subdirector del Consell Català de l’Esport, Oriol Marcé, ha destacat ‘el suport que des de la Generalitat s’està donant als esports de gel. Tenim un Pla Estratègic per tenir clar el que hem de fer i tenir un alt nivell en aquests esports i volem destacar que estem al costat de tot el que es faci en aquest sentit . Hem de tenir espais per poder promocionar i fins a la data portem el 56% de tot aquest treball que s’ha de fer per arribar a bon port amb vista al 2026′ .

EQUIPS CLASSIFICATS:
1 . – Escor BAKH (campió Lliga Nacional Hoquei Gel )
2 . – CG Puigcerdà (sotscampió Lliga Nacional Hoquei Gel )
3 . – CHH Txuri Urdin (classificat quarts de final davant SAD Majadahonda )
4 . – FC Barcelona (classificat quarts de final davant Aramon CH Jaca )

HORARIS :

SEMIFINALS . Dissabte, 22 març:
13:45 h CG Puigcerdà – FC Barcelona (Teledeporte )
21:15 h Escor BAKH – CHH Txuri Urdin

FINAL . Diumenge 23 març:
13:45 h Guanyador Semifinal 1 – Guanyador Semifinal 2 (Teledeporte )