Bargalló, Salarich i Puente de la FCEH al Mundial Júnior Hafjell”15

Del 7 al 13 de març, els esportistes de la FCEH Júlia Bargalló, Quim Salarich i Alex Puente, juntament amb Juan del Campo, participaran al Mundial Júnior d’esquí alpí que enguany se celebra a Hafjell, Noruega.Els esportistes es desplaçaran el dia 4 de març a l’estació noruega, on s’entrenaran fins a l’inici dels Mundials.

Durant una setmana Noruega rep un dels esdeveniments més esperats de la temporada per a tots els esquiadors Júnior; els Campionat del Món. Es disputaran les proves de velocitat, Descens (DH) i Súper gegant (SG), les proves més tècniques, com són el Gegant (GS) i l’Eslàlom (SL), i també la Súper combinada (SC ), SG + SL i haurà participació de quatre dels actuals integrants de l’estructura esportiva de la RFEDI; Júlia Bargalló, Joaquim Salarich, Alex Puente i Juan del Campo, que aniran acompanyats dels tècnics Noel Bexter, Gerard de Lamoga i Guillermo Gallego.
 

Júlia Bargalló de la FCEH serà la representant femenina

En la categoria femenina, l’esportista de la FCEH Júlia Bargalló, actual integrant de l’estructura esportiva de la RFEDI, serà qui representarà a Espanya en les disciplines GS, SL, SG i SC. La corredora, segons explica el seu entrenador Joan Orriols, està tenint una evolució positiva aquesta temporada: ‘Júlia tenia poca experiència dins del circuit FIS d’alt nivell i s’està adaptant ràpidament’. El tècnic assegura que ‘s’ha de millorar molt encara i concretar les seves possibilitats, però en GS mostra un camí esperançador’. Per a aquests WJC, Orriols i Bargalló consideren que ‘entrar entre les 30 primeres a la disciplina de GS seria molt positiu’ i ‘també intentar una bona classificació en la súper combinada’.La corredora està millorant tècnicament aquesta temporada i està treballant més fluïdesa i dinamisme amb l’objectiu de ser més ràpida. A nivell psicològic, el tècnic afirma que ‘el seu esforç és molt gran i es nota amb l’evolució que ha obtingut aquest any’.

Quim Salarich i Alex Puente de la FCEH i Juan del Campo seran els representants masculins 

La selecció masculina comptarà amb l’actual mundialista absolut Quim Salarich i l’olímpic en Sochi’14, Alex Puente, que aquesta temporada estan entrenant amb l’equip Steffen1, a Suïssa. Juan del Campo serà el tercer component de l’equip espanyol i, juntament amb Puente, tenen previst participar en totes les proves d’aquests WJC. Salarich, per la seva banda, disputarà únicament l’Eslàlom del dia 9.
 
Segons Gerard Lamoga, tècnic de Steffen1, ‘els nois han fet un salt qualitatiu aquest febrer’. Destaca la progressió en SL de Salarich i explica que actualment està entre els 11 millors juvenils del món en aquesta disciplina, i espera una bona actuació per la seva part en la prova més tècnica del Campionat. Qui també té possibilitats de fer un bon paper, explica, és Alex Puente, que cada vegada és més sòlid i menys irregular en les seves baixades’ i ‘aquest any ha tingut mànigues molt bones en Gegant’.
 
Per a tots els corredors, els seus objectius a l’inici de temporada era entrar en els Mundials Junior i ho han aconseguit. A nivell psicològic: ‘és un factor que depèn bastant dels resultats, ia mesura que es van complint i consolidant els objectius marcats, dóna més confiança i motivació per seguir’. Salarich lluitarà per un Top 10-15 en SL i Puente, el mateix resultat en la disciplina de GS.
 
Setmana prèvia dels Mundials Júnior
Els nois tenen una setmana de preparació abans dels Mundials Júnior. ‘Aquesta setmana teníem previstes unes carreres a Suïssa que s’han anul·lat’ explica Lamoga, ‘ara ens centrarem en el físic i estem pactant 2 o 3 dies d’entrenaments a Noruega, previs al Campionat, per tenir una bona adaptació a la neu’.
 
Calendari Mundials Júnior Hafjell’15
 
Categoria femenina

• març 7 GS WJC
• 9 març SL WJC
• març 10 SC WJC
• març 10 SG WJC
 
Categoria masculina

• 8 març GS WJC
• 9 març SL WJC
• març 10 SC WJC
• març 10 SG WJC
• març 13 DH WJC