Bargelona, ciutat d’esports de gel

Ahir la ciutat de barcelona va tenir una cita molt important amb els esports de gel amb motiu de l’acte d’inauguració de la pista de gel de plaça Catalunya, que aquest any inclou el valor afegit de donar visibilitat a les disciplines d’esports de gel amb la idea d’ aliniar-se a la Candidatura dels Jocs Olímpics d’Esports d’Hivern 2022.

Per donar la benvinguda a la pista de gel d’aquest nadal, esportistes de la FCEH van estrenar el gel ahir a la tarda, al voltant de les 17:00 hores, amb exhibicions de patinatge artístic i hoquei gel, acompanyades de música i projeccions de vídeo, les quals van ser una petita mostra del que també es podrà veure aquest dies, fins el dia 6 de gener.

L’acte va servir per tractar de donar ressò a la candidatura olímpica dels Jocs d’hivern de Barcelona 2022 i va rebre la presència del President de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Oscar Cruz, que va reivindicar que:

“la capital catalana és ciutat d’esports de gel i hem de potenciar conjuntament les marques Barcelona i Pirineu”.

Xavier Trias, Alcalde de la ciutat, en el seu discurs d’inauguració de la pista de gel, va assegurar que aquesta iniciativa:

"dóna a conèixer a la ciutat, dóna prestigi i és una aposta important i molt positiva per a la ciutat”.

Complet programa d’activitats

Una de les novetats d’enguany de BarGelona és un complet programa d’activitats, que inclou exhibicions i cursets d’iniciació d’esports de gel: patinatge artístic, hoquei gel, hoquei gel paralímpic, cúrling i short track amb la participació d’esportistes i tècnics dels diferents clubs i federacions dels esports de gel amb la idea de promoure aquestes disciplines de cara a la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern del 2022.

El millor patinador espanyol de la història, Javier Fernández, i la primera parella espanyola de dansa sobre gel, Sara Hurtado i el català Adrià Díaz Fernández, exhibiran el seu talent sobre els patins a BarGelona.  

Pista infantil

De cara a que els més menuts s’engresquin amb els esports de gel, BarGelona compta amb una pista infantil de 130 metres quadrats i patins especials, amb doble fulla, per aprendre a patinar més fàcilment.

Cursos d’iniciació als esports de gel

Entre el 24 de desembre i el 4 de gener i de 9 a 10 del matí prop de 200 nens i nenes de Barcelona tindran l’oportunitat d’iniciar-se amb cursets d’una hora de durada a diferents disciplines dels esports de gel com ara el cúrling, el patinatge artístic, el short track/patinatge de velocitat i el hoquei gel.

Els cursets tindran lloc a la pista de gel Bargelona de la plaça Catalunya i seran impartits per formadors titulats i les places seran assignades per rigorós ordre d’inscripció.

Els nens i nenes podran triar una única disciplina esportiva per fer el curs d’iniciació per tal de garantir la major participació possible.

El termini d’inscripció s’obrirà el proper dilluns dia 3 de desembre a la pàgina web de l’Oficina Tècnica Barcelona-Pirineus 2022.    

 

Enllaços relacionats 

Video Pista de Gel Plaça Catalunya

Programa d’activitats