Beret serà la seu del Campionat d’Europa d’esquí de fons el 2016

El Congrés d’Euroloppet celebrat a Suïssa aprova que Beret sigui la seu del Campionat d’Europa d’Esquí de fons de llarga distància a l’any 2016.

Del 17 al 20 de maig de 2012, es va celebrar a l’estació suïssa d’Obergoms, el Congrés anual del Circuit Euroloppet, del qual n’és membre des de l’any passat la Marxa Beret, la prova d’esquí de fons més important d’Espanya, que gestiona el Conselh Generau d’Aran en col·laboració amb Baqueira-Beret.

Al Congrés hi van assistir els responsables de l’organització de la Marxa Beret i el conseller d’Esports del Conselh Generau d’Aran, Marcos Viló, que va dir que “l’elecció de la Val d’Aran i més concretament de Beret, com seu del Congrés d’Euroloppet i com organitzadors del Campionat d’Europa d’Esquí Nòrdic l’any 2016, coincideix plenament amb els plans del Govern del C.G.A., per potenciar esdeveniments esportius d’alt valor afegit, a l’Aran”.

Per Viló, “l’objectiu ha de ser que les proves esportives organitzades pel Conselh Generau, serveixin per aconseguir l’arribada de turisme familiar que potenciï i afavoreixi tota l’oferta turística, cultural, d’oci i comercial de la Val d’Aran”.

Al Circuit Euroloppet, hi estan associades les marxes d’esquí nòrdic més importants del continent europeu, el que el converteix en una plataforma única per a la difusió de la imatge esportiva de la Marxa Beret, i en un col·lectiu de gran importància per promocionar l’oferta turística, cultural i de natura de la Val d’Aran a la resta d’Europa.

Durant el Congrés, també es van aprovar mesures de coordinació de les diferents proves que gestiona Euroloppet i fórmules d’optimització i aprofitament de la plataforma publicitària i de promoció del Circuit Europeu de proves d’Esquí Nòrdic.