Bon paper dels catalans al Big Air del Palau Sant Jordi de Barcelona

Els Mundials Snowboard FIS La Molina 2011, que es disputen del 14 al 25 de gener, van tenir una extraordinària posada en escena el passat dissabte al Palau Sant Jordi de Barcelona on van participar 4 dels 8 catalans que competiran als Mundials

Carles Torner, Carles Manich, Isaac Vergés i Josep Castellet van ser els grans protagonistes de la nit al Palau Sant Jordi que va obrir el teló de la novena edición dels Mundials d’snowboard de la Molina. Fins a més de 8.400 espectadors van assistir a la celebració de la cerimònia inaugural on es disputava la primera de les sis disciplines que conformen el programa competitiu: el Big Air (BA).

La rampa de 31 metres d’altura va reunir mig centenar d’especialistes i va veure com s’emportava el triomf i la primera medalla d’or el finlandès Petja Piiroinen.

El Big Air (BA) és l’única de les modalitats presents en aquests Mundials amb participació exclusivament masculina, per aquest motiu el nombre d’inscrits és inferior al de la resta de disciplines que es duran a terme a La Molina a partir de diumenge. Els 45 riders que finalment han participat estrenar al matí la gran rampa instal·lada dins del pavelló per disputar les proves classificatòries, de les quals van sortir els dotze finalistes. Més tard, a les 17:00, va començar la cerimònia inaugural, en què es van presentar les banderes dels 43 països participants i es van efectuar els parlaments inaugurals a càrrec del president del Comitè Organitzador (que també ho és de la RFEDI) Eduardo Roldán, l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i del president de la Federació Internacional d’Esquí (FIS), el suís Gian Franco Kasper. Després d’això es va fer la foscor i el silenci per donar pas a l’espectacle ‘Snowdrums’ (tambors de neu), que va arrencar els aplaudiments dels espectadors, i al show musical a càrrec de ‘Nasty Mondays’.