Bons resultats dels esportistes catalans en competicions FIS d’aquesta setmana

foto

Itàlia, França, Andorra, Suïssa, Alemanya o Turquia son alguns dels països on els atletes catalans han competit aquesta darrera setmana (13 – 21 de febrer). Una vintena de Top 10 en competicions internacionals indiquen que s’està treballant bé i el més important, progressant i millorant molt.

Aquesta darrera setmana ha tingut dues noies protagonistes de l’equip de tecnificació català. L’Anna Esteve i la Clara López van pujar a un dels calaixos del podi en les competicions on van participar. L’Anna va guanyar el SG de Bormio (Itàlia), va quedar 3a a la super combinada, també tercera en el GS júnior i 2a en el GS FIS. La Clara va ser la 3a classificada també d’un SG a Grandvalira (Andorra).

 

En la cursa FIS de Bormio també hi van competir l’Aingeru Garai i l’Albert Ortega, dos esportistes catalans que actualment corren en les estructures de la Real Federación Española de Deportes de Invierno. El millor resultat obtingut va ser el 3r lloc de l’Aingeru a SL, seguit de la 6a posició de l’Albert al GS. En GS l’Aingeru va ser 8è i l’Albert en SG 10è.

Per la seva banda, la Núria Pau va quedar 4a en un SL FIS de Chatel (França) i 20a també en SL a Jaun (Suïssa).

Paral·lelament, alguns dels nostres esportistes més joves competien a Turquia. La Maria Relat, en Diego Viladoms i en Bernat Ribera van ser els corredors d’esquí alpí i snowboard seleccionats per competir al Festival Olímpic de la Joventut Europea a Erzurum (Turquia) on els resultats obtinguts han estat agredolços.

Cal destacar que els joves competien contra els millors de cada país de la disciplina i categoria. La Maria Relat va quedar 17a tant en gegant com l’eslàlom. En Diego Viladoms va acabar en la posició 22 en el gegant, en l’eslàlom malauradament es va sortir i no va poder acabar la prova. Per últim, el rider Bernat Ribera tenia molt bones sensacions -de fet va quedar 12è en el PGS- però entrenant es va lesionar un canell, fet que l’aparta de la competició unes 4 setmanes. Esperem que es recuperi ben aviat.

Després d’un merescut descans, la Lydia Iglesias ha tornat a competir, aquesta vegada a Swiesel (Alemanya) on ha acabat 22a en l’esprint d’1,6 quilòmetres i 35a en els 7,5 quilòmetres.

Per últim i no menys important, la Júlia Bargalló de l’equip d’esquí alpí de la RFEDI avui mateix ha signat el seu millor resultat amb 18 punts FIS i la segona posició en el GS FIS a Savognin (Suïssa).