Campanya de difusió linia 900 en l’àmbit de l’esport

La Secretaria General de l’Esport i l’Institut Català de les Dones col·laboren per divulgar la Línia 900900120 a través d’entitats esportives.

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, i la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, han signat un conveni de col·laboració per a la divulgació de la Línia d’atenció a les dones en situació de violència masclista 900900120 a través d’entitats esportives.

L’objectiu és augmentar el seu coneixement entre les dones, vinculades al món de l’esport, que el puguin necessitar i avançar envers la sensibilització social, la prevenció i la detecció de les situacions de violència masclista.

Aquest conveni és una de les iniciatives incloses en el Programa Dones i Esports 2014-2016 que recull les actuacions de la Generalitat de Catalunya per corregir els desequilibris entre dones i homes en l’àmbit de l’esport i avançar cap a l’equitat de gènere. Aquest programa s’emmarca en el Pla Estratègic de polítiques de dones 2012-2015.

El Servei 900900120

El telèfon 900900120 ofereix atenció totalment confidencial, gratuïta, tots els dies de l’any, durant les 24 hores, i facilita la comunicació en 124 llengües. És el primer recurs on les dones poden trucar i expressar la situació viscuda i se’ls ofereix una derivació als serveis de la Xarxa d’intervenció integral contra la violència masclista. A través del telèfon 900900120 les dones accedeixen directament a un equip de professionals de l’advocacia, la psicologia, el treball social i la medicina. En les situacions més extremes també es realitza el contacte directe amb els serveis d’emergències policials i de salut.

Aquest servei va atendre al llarg de l’any passat a Catalunya un total de 9.227 trucades, que suposen 769 trucades mensuals i al voltant de 25 diàries. La imatge del servei Línia 900900120 es distribueix àmpliament a través dels serveis (sanitaris, socials, culturals, etc.); més cent ens locals i la xarxa associativa, empresarial i comercial del seu territori; i s’han signat acords per a la seva divulgació amb sectors que faciliten una àmplia visibilitat com per exemple Transports Metropolitans de Barcelona i grans cadenes comercials.

Enllaços relacionats
Notícia esports.gencat.cat