Campionats de Catalunya i d’Espanya a La Molina

 

Durant tot el mes de març, l’estació gironina de La Molina acollirà proves esportives del més alt nivell competitiu. En la primera d’elles, des de dissabte dia 5 i fins al 13, es celebraran conjuntament els Campionats de Catalunya i els d’Espanya 2011 d’Snowboard, en les seves diferents modalitats. Participarà pràcticament tota l’elit nacional, els mateixos que el passat mes de gener van prendre part en els Mundials.

La Molina, la Federació Catalana Esports d’Hivern (FCEH) i la la Real Federación Española Deportes de Invierno (RFEDI) organitzen conjuntament ambdues competicions, amb l’important afegit que les proves corresponents al campionat d’Espanya són puntuables FIS. El dens programa competitiu és el següent:

• Dies 5 i 6: Campionat de Catalunya de Half-Pipe (HP)

• Dia 7: Campionat d’Espanya de Half-Pipe (HP)

• Dia 8: Campionat d’Espanya de Big Air (BA)

• Dia 9: Campionat d’Espanya d’Slopestyle (SBS)

• Dia 10: Campionat d’Espanya de Paral.lel Gegant (PGS)

• Dia 11: Open snowboard cros (SBX)

• Dia 12: Campionat d’Espanya d’snowboard cros (SBX)

• Dia 13: Campionat de Catalunya d’snowboard cros (SBX)

La pràctica totalitat de l’elit catalana del Snowboard concorrerà a la doble trucada. Per a la majoria d’ells es tractarà d’un feliç retorn a l’estació on fa menys de dos mesos es van celebrar els Mundials FIS, que van constituir un èxit a tots els nivells. A excepció, i això a causa d’un problema de lesions, del català Rubén Vergés (HP).

La llista de figures és extensa. Dins del Freestyle, en la modalitat de Big Air seran presents Carles Torner, Carlos Manich, Josep Castellet i Issac Vergés, que doblaran també en Slopestyle. Allà es trobaran amb Miguel Moreno, Adam Baserba i Quique Carcelén. En Half Pipe, Isaac Vergés i Oriol Fargas. Pel que fa a les proves d’snowboard cros estan inscrits Anna Amor, Laro Herrero, Regino Hernández, Lucas Eguibar i Íñigo Cervera. Estava previst que participés també Lucas Sáez, però no s’ha recuperat a temps de la lesió que es va produir a la clavícula quan competia a Val Thorens (França). També hi haurà una important presència de tècnics de la RFEDI, ja que s’espera que estiguin, entre altres, Gerard Freixas i Daniel Fernández (Freestyle), així com Kaspar Stenz i Óscar Ruiz (SBX).

Un cop acabada la seva participació a la Molina, quatre dels nostres millors especialistes marxaran dimecres rumb a Bardonecchia (Itàlia), on el següent cap de setmana es disputa una prova de la Copa del Món. En Half Pipe competiran els catalans Isaac Vergés i Oriol Fargas, mentre que a Slopestyle ho faran els dos Carles, Manich i Torner.

Ja més endavant, a finals de mes, el gran objectiu de dos especialistes de SBX, Anna Amor i Regino Hernández, seran els Mundials Júniors, que es disputaran a Valmalenco (Itàlia).

Més resultats al web de la FCEH – disciplines.