Campionats d’Espanya Absoluts d’esquí alpí a Baqueira Beret

Del 29 al 31 de març, l’estació de la Vall d’Aran acollirà els estatals absoluts. Pol Carreras defensarà el títol de Campió en SL i GS, mentre que Mariona Boix, que ostenta els títols de Campiona en SL i Subcampiona en GS, no podrà competir a causa d’unes lesions. 

La Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI), conjuntament amb la Federació Catalana Esports d’Hivern (FCEH), el Conselh Generau d’Aran, l’ajuntament Naut Aran i l’estació de Baqueira Beret, entre altres institucions, organitzen els Campionats de Espanya d’esquí alpí Absoluts a l’estació aranesa, del 29 al 31 de març. Durant els tres dies es disputaran les proves de súper gegant (SG) a la pista Dossau el 29, gegant (GS) el 30 i eslàlom (SL) el 31, aquestes dues últimes modalitats en l’Stadium de Beret. 

100 esquiadors de totes les Federacions Autonòmiques

Durant els tres dies dels Campionats, l’estació pirinenca rebrà uns 100 corredors que competiran en les diferents modalitats d’esquí alpí. Hi seran presents els esportistes joves que formen part de les estructures RFEDI com són els catalans de la FCEH Núria Pau, Júlia Bargalló, Quim Salarich, Alex Puente, Pol Carreras, i Juan del Campo i Luca John. No participaran en la competició Paul de la Cuesta ni tampoc Mariona Boix, que serà baixa a causa d’unes lesions.

Mariona Boix de la FCEH l’any passat es va proclamar campiona d’espanya d’Eslàlom i subcampiona en Gegant, i va pujar al podi juntament amb Pol Carreras, que aquest any defensarà el títol de Campió en Eslàlom i Gegant que va assolir als estatals de la temporada anterior. 

Júlia Bargalló: ‘Crec que puc estar davant en totes les disciplines’

L’esportista de la FCEH i membre de l’equip estatal, Júlia Bargallò, que l’any passat va quedar 3ra en Eslàlom i Súpergegant, ens ha explicat el seu objectiu de cara als campionats ‘estar davant en totes les disciplines. El gegant és la disciplina on estic esquiant millor, crec que puc estar davant, en súpergegant m’agradaria estar a prop de la Carolina Ruiz,  que és el meu exemple a seguir i arriba de fer un merescut sisè lloc a la Copa del Món de Meribel’.

En aquesta cursa també estarà Carolina Ruiz, l’esquiadora andalusa aprofitarà aquests Campionats d’Espanya per posar punt i final a la seva carrera esportiva en l’elit. Està previst que el dia 4 d’abril a Sierra Nevada se li ofereixi un homenatge. També hi participaran els esquiadors dels tres centres de tecnificació que tenen equips d’alpí com són el d’Aragó, Sierra Nevada i el de la Vall d’Aran i altres esportistes seleccionats per les Federacions Territorials.

SG en Dossau i GS i SL en Stadium Beret
La primera prova en el calendari serà el SG de diumenge a la impressionant pista Dossau de Beret. Aquesta pista té una cota de sortida situada sobre els 2.507 metres i cota d’arribada als 1.972 i compta amb 535 metres de desnivell. Dilluns i dimarts, el gegant i l’eslàlom de disputaran al Stadium Beret.
 
Programa

Diumenge 29 de març: Súper gegant (SG)
Dilluns 30 de març: Gegant (GS)
Dimarts 31 de març: Eslàlom (SL)

Medaller català als Campionats d’Espanya 2013-2014

Súper G

 • Bronze Dames: Marta Jiménez
 • Bronze Homes: Pol Carreras

GS

 • Or Homes: Pol Carreras
 • Plata Dames: Mariona Boix
 • Plata Homes: Alex Pons
 • Bronza Dames: Nuria Pau

SL

 • Or Dames: Mariona Boix
 • Or Homes: Pol Carreras
 • Plata Dames: Marta Jiménez
 • Bronze Dames: Julia Bargalló

Súper Comb

 • Or Dames: Marta Jiménez
 • Or Homes: Pol Carreras
 • Plata Dames: Júlia Bargalló
 • Plata Homes: Ferriol Llibre
 • Bronze Dames:Júlia Casanovas
 • Bronze Homes: Jordi Serra

El 28 i 29 de març: Trobada d’ex components RFEDI

Durant el cap de setmana del 28 i 29 de març i coincidint amb l’inici dels Campionats d’Espanya es desenvoluparà la trobada d’ex membres dels Equips Nacionals de la RFEDI d’alpí, fons, artístic, freestyle, snowboard o qualsevol altra disciplina. Durant el cap de setmana es esquiarà conjuntament a més de fer diverses activitats com projeccions i un gran sopar a Beret dissabte.

Fins al moment hi ha més de 150 inscrits en aquest esdeveniment entre els quals destaquen els germans Blanca, Lola, Luis i Juanma Fernández Ochoa, Rafael Mombiedro, Montse Bofill, Aurelio García Oliver, Conxita Puig, David Vinyeta, Elena Cuñat, Jorge García Oliver, Curro Bultó, Tato Berini, Isabel Morillo, Miquel Comas, Gini Videaurreta, Manuel Morales, Núria Moga, Ovidi Garcia, Abraham Fernández, Jordi Pujol, Vicente Tomás, Ainhoa ​​Ibarra, Mònica Bosch, Paloma Galindo, Sandra Tissot, Ares Miralles, Anna Geli , Silvia del Racó, Virginia Mur i Sara Ucar, entre molts altres. També estaran presents en l’esdeveniment Xavi Ubeira, sotsdirector comercial de Baqueira Beret, i May Peus, president de la RFEDI.